Scopul unei case ecologice este conservarea resurselor si protejarea mediului inconjurator, dar si crearea unui ecosistem in miniatura. Poate face o casa verde acest lucru? 

O investitie eficienta in acest sens este un acoperis verde biosolar – sursa de energie neconventionala, produsa 100% ecologic.

Acest tip de acoperis combina captarea energiei solare cu beneficiile vegetatiei pe acoperis, oferind multiple avantaje proprietarilor de cladiri care aleg sa implementeze un astfel de sistem.

Acoperisuri verzi cu panouri solare – O imbinare perfecta, in armonie cu natura inconjuratoare

Instalarea panourilor solare pe acoperisuri cu verdeata este o metoda sigura de a creste randamentul panourilor. Conform specialistilor, acestea functioneaza cu 16% mai eficient fata de sistemele de captare a energiei solare montate pe terase si acoperisuri clasice. Atunci cand sunt montate individual, fara un sistem de racire, acestea se pot supraincalzi si inceteaza sa mai capteze energie.

La randul lor, panourile ofera umbra plantelor si le protejeaza. Astfel, acoperisurile verzi si panourile solare se completeaza reciproc si functioneaza mai eficient decat in mod individual.

Etapele amenajarii  unui acoperis verde biosolar

Integrarea panourilor in peisajul verde de pe acoperisuri este un proces complex, ce implica lucrari minutioase de hidroizolatie si racordare a sistemelor solare.

Tehnologiile si echipamentele utilizate de specialistii ODU Green Roof asigura solutii eficiente pe termen lung, fara aparitia unor erori sau defectiuni care ar putea cauza infiltratii in hidroizolatie sau chiar defectiuni ale panourilor.

Etapele parcurse de specialisti in realizarea unui sistem de acoperis biosolar complet echipat

  • Realizarea hidroizolatiei – Folosind membrane antiradacina, rezistente la actiunea agresiva a plantelor;
  • Realizarea sistemului de drenaj al apei – Faciliteaza scurgerea acesteia si alimentarea eficienta cu apa a plantelor;
  • Implementarea unui suport special conceput – Pentru instalarea panourilor solare, compatibil cu stratificatia specifica acoperisului verde;
  • Montarea panourilor – Respectand instructiunile producatorului;
  • Montarea anumitor accesorii – Care sa permita verificarea straturilor inferioare si irigarea zonelor de sub panouri;
  • Imprastierea substratului pentru vegetatie – Adaptat speciilor de plante folosite pentru fiecare proiect in parte;
  • Insamantarea vegetatiei sau montarea rulourilor de vegetatie – In functie de specificul proiectului.

Panouri solare pe acoperisuri verzi – Refugiu pentru pasari si insecte

Pe langa avantajele de natura economica, un acoperis viu sustine biodiversitatea si creeaza un microclimat propice dezvoltarii faunei si florei.

Datorita amplasarii panourilor fotovoltaice, mici creaturi isi gasesc adapost in aceste oaze de verdeata in timpul intemperiilor. Totodata, acolo unde exista lucrari peisagistice complexe, diversele specii de plante, flori si arbusti mascheaza prezenta panourilor si pastreaza imaginea unui paradis verde, nealterat de tehnologiile moderne.

Ofera o pata de culoare orasului in care locuiesti!

Daca te-ai hotarat sa te alaturi miscarii ecologice a teraselor si acoperisurilor verzi, dar ai nevoie de mai multe informatii, compania ODU Green Roof este alegerea potrivita.

Echipa se perfectioneaza permanent atat prin participarea la conferinte pe teme de specialitate, cat si prin implementarea inovatiilor si testarea acestora. Astfel, toate echipamentele si tehnologiile folosite garanteaza obtinerea unui acoperis verde biosolar cu o durata de viata lunga, dar mai ales benefica pentru mediul inconjurator.

Vrei sa aflii mai multe detalii? Acceseaza website-ul www.odu.ro sau cere sfatului unui expert ODU la numarul de telefon 0744 556 594 sau prin e-mail, la adresa office@odu.ro

Related posts

Cum elimini zgomotul din exterior cu ferestre fonoizolatoare?

Adina Meyers

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura devin o necesitate in sectorul rezidential

Adina Meyers

Studenți din Iași au câștigat concursul de design urban sustenabil RESPO CITY, ediția 2023

Adina Meyers