Tot mai des se pot deslusi  mai multe caracteristici comune ale caselor moderne, putandu-se deja vorbi de o anumita tipologie.

Vederea panoramica, arhitectura lineara, cu planuri drepte, deschiderile extrem de largi si comunicarea cu mediul exterior sunt cele mai importante caracteristici ale acestor locuinte, iar la construirea lor sunt adoptate, in general, solutii si inovatii care le incadreaza in categoria caselor inteligente si eficiente energetic

Deschiderile vitrate largi sunt folosite atat pentru aportul substantial de lumina naturala, cat si legat de cresterea eficientei energetice. Karim Rashid sustine ca nu este departe momentul in care vor aparea case complet transparente. Este de remarcat faptul ca si in proiectul Das Haus de casa a viitorului prezentat anul acesta la expozitia imm cologne in conceptia designerului Sebastian Herkner se regasesc elemente care au legatura directa cu tipologia amintita: casa este deschisa si in totalitate semitransparenta.

Caracteristica deschiderilor largi se aplica si in cazul apartamentelor prin inlocuirea unui intreg perete exterior al unei functiuni – poate fi living, birou, dormitor sau chiar baie, cu o suprafata vitrata. Este de remarcat faptul ca aceasta tendinta coexista perfect cu cele privind natura si traditiile care isi gasesc o larga aplicabilitate la casele actuale.

Continuarea acestui articol o puteti citi pe www.romanialibera.ro

 

Related posts

Crește valoarea de vânzare a proprietății prin amenajarea cu pavaj!

Adina Meyers

Durata, costul si avantajele proiectarii in cadrul unei lucrari de pavare

Adina Meyers

Iluminatul inteligent al exteriorului casei

Adina Meyers