Amenajari Interioare

Oala sub presiune – despre avantaje, recomandari si cum o alegi pe cea mai buna

Cu siguranta si tu ai auzit multe persoane recomandand gatitul folosind oala sub presiune. Acest lucru este valabil si in cazul persoanelor care spun ca nu este deloc sanatos sa o folosim, din diferite motive. Care au dreptate si care nu? Vom incerca sa gasim un raspuns in cadrul acestui articol.

In tabara celor care nu recomanda sub nicio forma folosirea oalei sub presiune cel mai invocat argument este distrugerea substantelor nutritive din mancare.

Ce au de spus specialistii? Acestia sunt de parere ca folosirea oalei sub presiune reprezinta o metoda intermediara de gatire care nu trebuie evitata. Pana la urma orice preparare termica duce la pierderea unei anumite cantitati de substante nutritive, mai ales in cazul legumelor si verdeturilor sensibile la temperaturi inalte. In plus, niciun tip de preparare termica sau fierbere nu va duce la distrugerea totala a vitaminelor si mineralelor.

De partea cealalta, cei care recomanda folosirea unei astfel de oale au mult mai multe argumente si mult mai puternice. Un prim mare avantaj adus de oala sub presiune este economia de timp. Timpul petrecut in bucatarie o sa scada foarte mult, iar asta pentru ca temperaturile in interior vor atinge 120 de grade Celsius, iar pierderile de caldura vor fi unele minime.

Consumul de energie va fi si el mai redus, din moment ce aragazul nu va mai trebuie sa functioneze pe perioade indelungate de timp. Un alt avantaj foarte mare este gustul delicios pe care il va avea mancarea. Timpul mult mai scurt necesar gatitului, alaturi de un nivel scazut al lichidului necesar ajuta in pastrarea aromei legumelor folosite.

Cat de sigura este oala sub presiune? Sunt multe voci care spun ca aceasta este foarte periculoasa, existand mereu pericolul unei explozii. Un sambure de adevar exista. Este vorba de vechile tehnologii, folosite in trecut. In prezent aceste oale se folosesc de mai multe sisteme de siguranta care au dus aproape de 0 riscurile asociate folosirii oalei sub presiune. Ne referim in special la valva de siguranta care are rolul de a ne ajuta sa tinem sub control presiunea din interior, precum si temperatura.

Cum se foloseste oala sub presiune? Pe internet gasesti o sursa bogata de informatii care sa te ajute in acest sens. In plus, orice oala sub presiune de la un producator repsectabil vine la pachet cu instructiuni care sa te ajute sa gatesti in maxima siguranta. Unii producatori pun la dispozitie chiar si retete delicioase, pentru a profita la maxim de pe urma sa.

Urmatoarea intrebare care se pune acum este legata de modul de alegere al unei oale potrivite pentru gatitul sub presiune. Foarte multe aspecte de luat in considerare nu sunt. Cel mai important lucru la care tu trebuie sa fii atent este mecanismul folosit pentru etansare. Trebuie sa te asiguri ca etansarea se va realiza perfect, iar sistemele de siguranta prezente sunt unele care iti vor permite sa gatesti fara niciun risc.

Sursa de caldura trebuie luata si ea in considerare, mai ales daca ai un aragaz cu plita pe inductie, situatie in care oala trebuie sa fie una speciala pentru aceasta tehnologie. Nu trebuie sa uitam nici de capacitatea sa si accesoriile pe care le primim la pachet.

 

Related posts

Apartament pentru un singur locatar

Adina Meyers

Trenduri si inspiratie a la Maison&Objet, editia de toamna 2015

Adina Meyers

În Braşov: vilă construită în armonie cu peisajul montan

Adina Meyers