În general, trendurile în materie de design interior sunt strâns conectate cu nevoile societății. Criza sanitară din ultimii ani și situația politică i-au făcut pe oameni să își dorească să se întoarcă acasă la un mediu plăcut, confortabil, care să îi scoată din contextul actual. Din acest motiv, texturile fine, paletele de culori subtile și liniile curbate și-au făcut locul în portofoliile celor mai mari designeri de interior.

Sustenabilitatea și naturalul în prim plan

Într-un moment în care totul este alert, atât moda, cât și designul interior fac trecerea la slow. Slow fashion, slow design. Indiferent dacă este vorba despre design interior pentru livinguri, sau de dormitoare și bucătării, piesele de mobilier restaurate și reinterpretate sunt un must. În plus, materialele organice precum bumbacul și lâna și fibrele naturale ca ratanul te vor face să te simți mai conectat cu natura și îți vor distrage atenția de la problemele cotidiene.

Iluminat modern

Iluminatul unei camere schimbă în mod radical modul în care te simți atunci când petreci timp în locul respectiv. Gândește-te doar cum te simți sub lumina unui neon, spre deosebire de lumina caldă a unei lămpi de sare. Din acest motiv, mai ales atunci când ne gândim la idei de amenajare camera copii, este foarte important să punem accent pe lumină. Mai multe surse de lumină din tavan, perete și podea vor ajuta la conturarea unei atmosfere speciale și vor putea delimita spațiile de joacă, învățat și dormit din cameră.

Canapele sculpturale

Canapelele curbate, cu margini rotunde aduc înapoi aerul retro și centrează atenția din living pe piese cheie. Liniile lor pot fi completate o măsuțe de cafea ovale, din lemn nefinisat și de un fotoliu cu o formă similară. Dacă vrei să conferi întregii camere un aer cozy, poți adăuga perne de diferite culori, în contrast cu țesătura canapelei.

Accente tradiționale și artizanale

Piesele din lemn, realizate manual, precum o noptieră sau o măsuța de cafea se pot transforma într-un element de design central. În plus, covoarele țesute manual și-au câștigat din ce în ce mai mult locul în case anul acesta.

Tapet viu

Te poți juca cu diferite modele și culori pe pereții din living și din dormitoare – și de ce nu, chiar și în baie. Poți alege un tapet cu frunze, care te va face să te simți mereu ca într-o zi liberă, în pădure, sau chiar un fototapet cu o imagine.

Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pe care ni le rezervă anul 2022 în materie de design interior. Dacă ai nevoie de mai multe idei, îți stăm la dispoziție cu experiența noastră și vom reuși să adaptăm ultimele tendințe la nevoile tale specifice și la bugetul de care dispui.

Foto: FourDesign.ro

Related posts

O mansarda urbana discreta

Adina Meyers

O bucatarie alba nu inseamna monotonie

Adina Meyers

Ai nevoie de un hidrofor dar nu stii cum sa il alegi pe cel mai bun?

Adina Meyers