LifeStyle

Cum organizezi nunta în mai puțin de 6 luni

Vrei să organizezi o nuntă în mai puțin de 6 luni? Aceasta este o adevărată provocare, însă nu este un lucru imposibil. Multe nunți sunt planificate cu un an sau doi înainte, pentru ca totul să iasă conform dorințelor mirilor. În plus, cu minimum 8-9 luni înainte de eveniment se rezervă biserica și localul.

Dar, cu puțin efort, poți avea o nuntă fabuloasă, chiar dacă aceasta a fost planificată în mai puțin de jumătate de an. Iată mai jos cum organizezi acest eveniment, în maximum 6 luni!

Planifică bugetul
Când vine vorba de banii pe care urmează să îi dai pentru organizarea unei nunți, este imposibil să știi de la început cât te va costa totul. Așa că, cel mai bine stabilești încă de la început care este bugetul pe care îl ai de cheltuit. 

Înainte de a rezerva locația pentru nuntă, de a vorbi cu fotograful, DJ-ul și cu alți artiști, interesează-te care este tariful pentru toate aceste servicii. Este important să împarți bugetul în secțiuni mai mici. De exemplu, stabilește o sumă pentru activitățile artistice, una pentru fotograf etc.

Rezervă localul unde va avea loc evenimentul
Unul dintre cele mai importante aspecte care țin de organizarea unei nunți este rezervarea localului unde va avea loc evenimentul. Este posibil ca multe saloane de evenimente să fie ocupate în serile de sâmbătă sau duminică, așa că poți opta să faci nunta și într-o zi de vineri, pentru a găsi un salon de nunți liber.

De asemenea, o idee minunată este să iei în considerare și alte spații, precum o galerie de artă sau chiar curtea părinților. În plus, pe lângă rezervarea localului, nu uita să rezervi și biserica, pentru ceremonia religioasă.

Trimite invitațiile
De îndată ce ai stabilit data nunții, este important să începi să trimiți și invitațiile. Este recomandat să dai comandă de mai multe și să le expediezi sau înmânezi personal. De asemenea, dacă alegi să faci chiar tu invitațiile, este bine să ai ajutoare, pentru a te asigura că termini totul la timp.

Găsește vestimentația pentru nuntă
Rochia de mireasă și costumul mirelui sunt elemente importante. Dacă mirele își găsește mai ușor vestimentația, pentru mireasă lucrurile sunt mai complicate.

De obicei, rochiile personalizate sunt comandate cu minimum 6 luni înainte să aibă loc evenimentul, așa că poți renunța la ideea aceasta. 

Însă, există nenumărate magazine de specialitate care au rochii de mireasă gata făcute. Așadar, dacă rochia pe care ți-ai ales-o mai are nevoie de mici modificări, două luni de zile îți sunt de ajuns pentru modificări și probe.

În plus, nu uita și de celelalte accesorii. Din fericire, dacă nu ai timp să mergi la shopping, există nenumărate magazine online cu accesorii pentru miri, așa că nu trebuie să îți faci griji. De exemplu, poți comanda coronița de mireasă de la giftforyou.ro. Produsele sunt pentru toate gusturile și, cel mai important, sunt calitative.

Cumpără verighetele
Cele mai importante detalii sunt verighetele. De preferat este să le alegi cu două luni înainte de marele eveniment, pentru a avea timp de redimensionări, dacă este cazul, sau pentru a le personaliza cu un mesaj gravat.

Ultimele detalii
În ultima lună, este bine să te asiguri că meniul și localul unde va avea loc evenimentul sunt așa cum îți dorești. De asemenea, verifică și confirmările, numărul final de invitați și, nu în ultimul rând, exersează coregrafia dansului.

În plus, nu uita să faci programare la salonul de înfrumusețare. Doar vrei să arăți bine în ziua nunții, nu este așa?

O atitudine flexibilă este elementul cheie când vine vorba de planificarea unei nunți într-un interval de timp limitat. Este posibil ca planurile să nu îți iasă așa cum ți-ai propus, inclusiv să nu găsești salonul de evenimente liber, dar trebuie să te relaxezi, pentru că totul se va rezolva. Încearcă să rezolvi în primele luni lucrurile majore – precum rezervarea salonului de evenimente sau trimiterea invitațiilor. Dacă planifici totul este imposibil să nu ai parte de un eveniment reușit.

Sursa Foto: https://pixabay.com/photos/couple-wedding-dawn-dusk-love-man-1850073/

Related posts

Bucura-te de preparate din bucataria greceasca, in fiecare marti!

Adina Meyers

Caravana seminariilor pentru montatori Knauf Insulation a luat sfarsit

Adina Meyers

21.500 de vizitatori au ajuns la TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI de la ROMEXPO

Adina Meyers