Incepand cu 1 iulie 2009, timp de 12 luni, Palais de Tokyo va gazdui o expozitie cu doua zone de interactiune : un workshop culinar si “Nomiya” un experiment inspirat de micile baruri japoneze.
Duo vizionar
Electrolux a invitat doi artisti sa-si transpuna viziunile intr-un spatiu dedicat gastronomiei si socializarii: Laurent Grasso, un artist contemporan premiat in 2008 cu premiul Marcel Duchamp, si Gilles Strassart, director culinar recunoscut pentru abordarea sa creativa.
„Suntem foarte bucurosi de colaborarea cu acesti doi artisti care au creat un spatiu fantastic. Art Home este pentru noi un omagiu adus atat artei cat si gastronomiei.” afirma Carmen Georgescu, Marketing & Communication Manager Electrolux.
Workshop-ul
Beneficiind de o gradina proprie de legume, workshop-ul se desfasoara intr-un spatiu pe acoperisul Palais de Tokyo, dotat cu aparate electrocasnice Electrolux. Vizitatorii muzeului sunt invitati sa experimenteze gatitul creativ – de la culesul legumelor din gradina pana la pregatirea felurilor de mancare alaturi de Gilles Strassart si echipa sa.
Nomiya
Experimentul arhitectural sub forma de restaurant/spatiu de locuit situat pe acoperisul Palais de Tokyo a preluat numele de Nomiya, sursa de inspiratie a lui Laurent Grasso si a fratelui sau Pascal fiind micile baruri japoneze. Nomiya va fi, pe durata proiectului, locatia unor serii de intalniri culinare dintre artisti si vizitatori, sub forma unor cine si pranzuri create de Gilles Strassart si echipa acestuia. Astfel, timp de un an, Gilles Strassart va crea o noua reteta in fiecare zi, iar vizitatorii pot participa la proiect in cadrul tururilor zilnice organizate de muzeu.