Parintii au dorit sa ii puna la dispozitie fetei un mic apartament unde sa beneficieze de intimitatea pe care nu i-o putea oferi locuitul impreuna cu familia intr-o casa veche din centrul Bucurestiului.Avand planseul de lemn nu s-au facut multe schimbari, amenajarea realizandu-se in jurul principalelor elemente de rezistenta.

Intreaga amenajare a pornit de la o canapea roz. La inceput proprietarii au vrut sa vopseasca grinzile de sustinere in culoarea mahonului, dar asa spatiul se incarca foarte mult. In cele din urma s-au hotarat la o nuanta deschisa de roz, agreata si de domnisoara si care se potrivea cu canapeaua si, in plus, a facut ca grinzile san u mai incarce mult spatiul visual. Pentru pardoseala s-a ales parchetul care confera interiorului un aspect calduros si intim. Pentru a inveseli si dinamiza intregul ansamblu, pe plafon au fost create scafe din gips-carton in care au fost inserate spoturi luminoase.

Ca organizare la intrare este un mic bar, cu o zona de primire in prelungirea caruia se afla o minibucatarie si un dressing inzidit, inchis, cu usi glisante. Pe cealalta latura a mansardei este situat biroul care beneficiaza si de o mica biblioteca. Mobilierul a fost executat la comanda.

Proiect realizate de arh. Gabriel Georgescu

Interviu cu arh. Gabriel Georgescu

Related posts

Decorațiuni comestibile

Adina Meyers

Avantajele construirii unei case pe timp de criză financiară: costuri, etape şi sfaturi utile

Adina Meyers

Baia ta, imperiul tău – alege ce e mai  bun pentru dotarea băii, inclusiv rigolă baie de la Iperinox

Adina Meyers