Parintii au dorit sa ii puna la dispozitie fetei un mic apartament unde sa beneficieze de intimitatea pe care nu i-o putea oferi locuitul impreuna cu familia intr-o casa veche din centrul Bucurestiului.Avand planseul de lemn nu s-au facut multe schimbari, amenajarea realizandu-se in jurul principalelor elemente de rezistenta.

Intreaga amenajare a pornit de la o canapea roz. La inceput proprietarii au vrut sa vopseasca grinzile de sustinere in culoarea mahonului, dar asa spatiul se incarca foarte mult. In cele din urma s-au hotarat la o nuanta deschisa de roz, agreata si de domnisoara si care se potrivea cu canapeaua si, in plus, a facut ca grinzile san u mai incarce mult spatiul visual. Pentru pardoseala s-a ales parchetul care confera interiorului un aspect calduros si intim. Pentru a inveseli si dinamiza intregul ansamblu, pe plafon au fost create scafe din gips-carton in care au fost inserate spoturi luminoase.

Ca organizare la intrare este un mic bar, cu o zona de primire in prelungirea caruia se afla o minibucatarie si un dressing inzidit, inchis, cu usi glisante. Pe cealalta latura a mansardei este situat biroul care beneficiaza si de o mica biblioteca. Mobilierul a fost executat la comanda.

Proiect realizate de arh. Gabriel Georgescu

Interviu cu arh. Gabriel Georgescu

Articole similare

Casa de vacanta sarmanta de pe varful dealului

Adina Meyers

La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi un prelungitor?

Adina Meyers

Un conac bucovinean modern

Bianca Ion