Tineri, dinamici şi dornici să se bucure cât mai repede de casa lor cea nouă, proprietarii, aflaţi în căutarea unui mobilier de bucătărie pentru noua locuinţă, au descoperit la Unican mai mult decât atât. Pe lângă designul de produs al mobilierului realizat la comandă, ei au găsit aici soluţii complexe de design interior şi accesorii în ton cu amenajarea.
„Casa era în stadiul de finisaje când am început să căutăm mobilierul. Am intrat în showroom-ul Unican targetaţi pe mobilierul de bucătărie, iar de aici a pornit totul, respectiv un proiect foarte frumos, care s-a derulat pe aproape un an, cât au durat amenajarea şi mobilarea integrală ale casei.”
Deşi încă de la început s-au făcut proiecte pentru toate camerele, mobilarea s-a realizat pe rând, pentru fiecare spaţiu.
Livingul a suferit câteva modificări faţă de proiectul iniţial, căci designerul Unican a propus inserarea în acest spaţiu a unui şemineu cu bioetanol, iar peretele de fundal al zonei de dining a fost îmbrăcat într-o structură funcţională şi decorativă de mobilier, realizată din cuburi cu dimensiuni, volume şi texturi diferite. În scurt timp, aici urmează să apară şi masa, tot un proiect Unican.
Pentru că sunt oameni tineri şi energici, pata de culoare în zona de zi a fost bordoul. Roşul- închis a înviorat atmosfera neutră a tonurilor de pământ folosite la mobilier, tapet şi draperii.
Bucătăria s-a dorit funcţională şi echipată complet, cu toate cele necesare într-o astfel de funcţiune modernă – de la electrocasnicele încorporate până la blatul din cuarţ. Materialele utilizate sunt de bună calitate: MDF cu finisaj High gloss, feronerie Blum integral etc.
Tuşa finală a fost dată de perdele, draperii, tapet şi corpuri de iluminat, toate furnizate de Unican.
Ambele holuri, atât cel de la parter, cât şi cel de la etaj, au beneficiat de amenajări speciale. Holul de acces spre dormitoare a fost decorat cu panouri 3D, al căror model reliefat a fost pus în evidenţă de o fantă de lumină colorată. Pentru holul de la parter, designerul a ales un decor mai sobru, realizat din mobilier cu oglinzi.
Dormitorul matrimonial, de altfel foarte generos ca dimensiuni, nu dispunea practic de prea mult loc pentru amplasarea mobilierului şi a spaţiilor de depozitare, din cauza ferestrelor şi a uşii care ocupau trei pereţi. În această situaţie, designerul Unican a optat pentru un dressing situat între uşa de la intrare şi cea de la balcon, cu volume diferite, astfel încât spaţiul să fie valorificat la maximum. Zona cu umeraşe, fiind cea mai adâncă, a primit uşi de oglindă, pentru ca dimensiunile sale să se estompeze în peisajul din reflexia dormitorului.
Camera copiilor – doi băieţi simpatici şi năzdrăvani – a primit culori vesele, dar şi locuri suficiente pentru depozitare şi studiu. Pe un perete au fost amplasate paturile cu un ancadrament de dulapuri, iar pe celalalt a fost poziţionat biroul dublu.
Text: Oana Voicu / Foto: Unican