Amenajari case Amenajari Interioare

O fostă fabrică de ciment a fost transformată în casa spectaculoasă a unui arhitect

Atunci când o minte creativă vede să zicem, o fabrică de ciment abandonată, brusc îi vin mii de idei și nu se lasă până nu le pune în practică. Așa a fost și cazul arhitectului Ricardo Bofill, care, în 1973, când a dat peste o fabrică de ciment, a văzut un potențial uriaș de transformare. Așa s-a născut o locuință absolut spectaculoasă, pe care o poți vedea în continuare.

Localizată în apropierea Barcelonei, fabrica nu era decât o sursă de poluare din perioada Celui De-al Doilea Război Mondial. 

Pentru a fi adusă la viață, fabrica a avut nevoie de o serie de reparații capitale din partea lui Ricardo Bofill și a echipei sale de specialiști. Coșurile pe care altădată ieșea fumul gros sunt acum acoperite în totalitate de natură. Lucrările nu s-au terminat nici până în ziua de azi, dar camerele care sunt terminate, sunt de-a dreptul spectaculoase. 

Mare parte din construcția de ciment a rămas acoperită de verdeața care a cotropit-o de când a fost abandonată. Interiorul este decorat în stil modern, cu multe piese de design ușor recognoscibile. 

“Am impresia că locuiesc într-un univers închis care mă protejează de exterior și de viața zilnică. Viața continuă aici, într-o secvență continuă, fără diferențe prea mari între muncă și relaxare,” spune arhitectul. Dacă vei privi imaginile cu atenție, vei vedea că atât la interior, cât și la exterior au fost amenajate destul de multe spații pentru relaxare. Casa, în acest caz, are dublă funcție: este amenajată atât pentru a servi drept birou și spațiu de lucru, dar și pentru a fi un refugiu și un adăpost.

Și exteriorul a fost amenajat cu atenție

Pe lângă iarba care a crescut natural, aici cresc și palmieri și eucalipți. Copacii mari, exotici, dau un aspect de ruină romantică acestui loc și îl fac unic și irepetabil.

Sursa: Boredpanda

Related posts

5 semne ca a sosit timpul sa-ti schimbi salteaua

Adina Meyers

Casă cu arhitectură ridicată la rang de artă

Oana Voicu

Advertorial: Cum să alegi mobila pentru dormitor?

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe