LifeStyle Retete

Paste cu pesto de leurdă

Hai să vezi cât de simplu este să ai primăvara în farfurie. O porție de paste cu pesto de leurdă este prânzul ideal pentru această perioadă din an. Se prepară ușor, sunt hrănitoare și conțin doar ingrediente sănătoase.

Ingrediente necesare

O cutie de paste de calitate

5 legături de leurdă foarte bine spălată

O lingură de muguri de pini rumeniți în tigaie

Două linguri de parmezan

Piper alb după gust

Ulei de măsline de calitate cât cuprinde

Mod de preparare 

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, iar la final păstrează jumătate de cană din apa în care au fiert.

Acum este timpul să prepari pestoul. Pune toate ingredientele de mai sus într-un mixer pentru aproximativ un minut. Adaugă ulei atât cât este necesar pentru ca sosul să fie vâscos, iar la final pune piper alb după gust. Nu este necesar să adaugi sare, pentru că parmezanul este deja sărat.

Pune pesto peste paste, iar dacă ți se pare că este prea vâscos, poți adăuga o lingură din apa în care au fiert pastele. Amestecă bine într-o oală încăpătoare și servește cu parmezan proaspăt ras pe deasupra.

Sfaturi utile

Italienilor le plac pastele al dente și nicidecum fierte pânâ se înmoaie și nu mai sunt ferme. În general, aceștia le fierb în multă apă (aproximativ 2l, în care au aruncat și o linguriță de sare de mare).

Leurda este un înlocuitor foarte bun, mai ales primăvara când este în sezon, al busuiocului cu care se face în mod tradițional sosul pesto. Dacă nu îți place leurda, poți face sos pesto și înlocuind-o cu pătrunjel, care este disponibil tot timpul anului. Dar dacă folosești pătrunjel va trebui să adaugi și doi-trei căței de usturoi în sosul tău.

Dacă faci mai mult sos, acesta se poate păstra câteva zile în frigider, într-un borcan închis. După câteva zile, se oxidează. Pentru mai mult timp, îl poți pune într-o pungă, în congelator.

Related posts

Vacante fara stres cu ECC-Net: Travel app

Adina Meyers

Noua protectie solara de la Bioderma, pentru o piele bronzata si sanatoasa!

Adina Meyers

Clujul e pregatit pentru Roxette

Adina Meyers