Amenajari case Home

O casă personalizată pe stilul proprietarilor

„De ce am ales Corbeanca? Deoarece avem prieteni aici, cunoaștem zona și ne bucurăm de liniște, multă verdeață și un mediu civilizat. În plus, viața într-un complex rezidențial de case creează comunități adevărate și relații strânse între vecini.”

Cristina și Bogdan sunt mândrii proprietari ai unei case noi în complexul Flamingo Park. Persoane active, cu joburi în București, cei doi sunt părinții unei fetițe, care merge la școală în Corbeanca și care este total îndrăgostită de această zonă.

Când s-au hotărât să se mute în Corbeanca, au căutat activ pe Internet variantele rezidențiale pe care le oferea zona. Au rămas plăcut surprinși de prezentarea caselor din Flamingo Park, decorate cu cărămidă aparentă și înconjurate de verdeață. Au stabilit o vizionare, care le-a confirmat așteptările, iar la sfârșitul anului 2014 au achiziționat imobilul în faza de proiect.

„Ne-a atras faptul că locuința dispune și de o curte individuală de 500 de metri pătraţi, o suprafață de teren suficientă pentru nevoile noastre și care oferă un raport costuri/timp de îngrijire optim pentru o familie ca a noastră. Nici alegerea modelului nu a fost dificilă, vila tip Paris, pentru care am optat, fiind cochetă, potrivită ca mărime pentru o familie cu trei membri și musafiri ocazional.”

Construcţia este foarte bine compartimentată, separând family space-ul (două dormitoare la etaj) de zona de zi, formată din living, dining și bucătărie. Etajul este practic doar al familiei, căci dormitorul de jos poate fi utilizat pentru găzduirea oaspeților sau ca birou, după caz.

La configurarea și punerea în operă a proiectului, proprietarii au participat în proporție foarte mare, după cum ne-au mărturisit: „ Am avut acces la proiect încă din prima fază de construcție, până în detaliu, și am putut să ne punem amprenta asupra casei și să o personalizăm în funcție de nevoile noastre. În mare, am respectat proiectul inițial, considerându-l unul foarte bine gândit, cu o compartimentare corectă și echilibrată. Singura modificare importantă a vizat mărirea suprafeței bucătăriei, căci gătim destul de mult. Peretele dintre bucătărie și dining este semideschis, prevăzut cu un bar, pe unde putem aduce mâncarea la locul de luat masa, pe scurtătură. Am preferat un living deschis, care să comunice cu holul de intrare şi care să ne ofere un spaţiu luminos și larg”.

În ceea ce privește etajul, o zonă dedicată exclusiv familiei, gazdele noastre sunt încântate că fiecare dormitor este prevăzut cu dressing și baie, în timp ce dormitorul de la parter va putea fi folosit de musafiri.

La capitolul amenajare, Cristina și Bogdan mărturisesc că nu au mers pe un stil anume. Au încercat să adapteze decorul la stilul de viață al familiei, folosind mobilier puțin, într-un stil ușor vintage/provence, şi culori deschise, calde.

Toți membrii familiei au participat la aceste alegeri, fiecare în funcție de zona de interes. Cromatica a fost aleasă în acord cu finisajul ce acoperă fațada casei (cărămidă aparentă), completându-l și echilibrându-l cu nuanțe deschise, pastelate.

Casa, cu o suprafață de aproximativ 150 de metri pătraţi, dispusă pe două niveluri, este poziționată în partea din față a terenului, spre drumul de acces, rămânând astfel suficient loc pentru o curte generoasă, o terasă din lemn și o pergolă pentru vară.

Finalizată în toamna anului trecut, locuinţa își așteaptă acum proprietarii, care mai au de pus la punct doar ultimele detalii înainte de marea inaugurare.

Foto: Antonio Cioarek

Material realizat cu sprijinul Flamingo Park Corbeanca, www.flamingopark.ro

Related posts

Following up to see if you had a chance to check In The Rough?

Adina Meyers

Cum planifici amenajarea casei împreună cu partenerul / partenera?

Adina Meyers

Obezitatea la animalele de companie: cauze și remedii

Adina Meyers