Arta a fost cea care, cu sprijinul unui designer plin de imaginatie si idei, le-a transformat locuinta intr-un proiect unic care se desprinde, fara niciun efort, din peisajul urban obisnuit al marilor orase din Romania.  

In momentul in care am intrat in casa, proprietarii si designerul inca aranjau decoratiunile interioare. Era practic prima zi in care cei ai casei aveau sa locuiasca efectiv in casa pe care si-o dorisera cu atata ardoare dintotdeauna, dar in care amanasera ani intregi mutarea, din cauza lipsei timpului si a comoditatii pe care le-o oferea apartamentul spatios in care au locuit vreme indelungata. „Am avut mai multi clienti fermi pentru teren, intrucat se afla intr-o zona aflata in continua dezvoltare. De fiecare data insa a intervenit ceva care a impiedicat in ultima clipa tranzactia, asa ca, in final, am decis sa punem piatra de temelie a unei case in care sa ne mutam din apartamentul in care am stat mai multi ani. O casa ne ofera mai mult spatiu si intimitate, dar si o gradina in care ne putem relaxa si scapa de agitatia de peste zi”, ne-au povestit proprietarii.

Casa in stil clasic, cu influente americane, are o personalitate puternica ce-i este conferita de acoperisul in mai multe ape si de intrarea impozanta care da direct in strada.

Ei isi amintesc ca, inca de la inceput, si-au dorit o arhitectura clasica, in concordanta cu un design interior innobilat de obiecte de mobilier, tablouri si covoare vechi si valoroase. „De la inceput am stiut despre proprietari ca sunt mari iubitori ai pieselor de anticariat, asa ca nu mi-a fost greu sa conturez un proiect pe care clientii mei sa-l agreeze imediat”, ne-a spus Corina Saftescu, designerul care s-a ocupat de decorul exterior si interior al casei.

Cei ai casei nu au vrut ca spatiul interior sa fie mai mare decat au nevoie pentru activitatile zilnice, iar parterul si mansarda au fost delimitate intr-un mod cat mai functional. La parter se afla livingul si diningul, delimitarea celor doua zone facandu-se cu ajutorul unei trepte. Tot aici se afla o bucatarie inchisa, un birou si spatiile tehnice. La etaj se afla trei dormitoare si doua bai, toate decorate in stiluri diferite in functie de personalitatea celor care le folosesc.

In dining si in zona de conversatie se afla mai multe obiecte de mobilier si tablouri extrem de valoroase pe care proprietarii le considera o investitie pe termen lung.

Casa are un exterior clasic prin excelenta, principala sa particularitate fiind aceea ca intrarea se face direct din strada. La indemnul arhitectului, proprietarii au optat pentru un astfel de proiect deoarece terenul nu are dimensiuni foarte generoase. Astfel, gradina a putut fi izolata in partea din spate a casei, acolo unde exista un plus de intimitate asigurata si de gardul inalt care fereste proprietatea si de ochii vecinilor, nu doar de trecatori. In spatele casei se afla o terasa unde se poate servi masa in aer liber, aceasta fiind situata in imediata vecinatate a zonei barbeque.

Datorita faptului ca locuinta a fost finalizata in urma cu foarte putin timp, gradina este extrem de tanara. Proprietarii stiu ca in aceasta perioada au o sarcina extrem de dificila, aceea de a asigura plantelor toate conditiile necesare pentru ca radacinile lor sa se prinda in pamant si pentru a-si putea incepe dezvoltarea corespunzatoare. Acesta este momentul in care s-a optat si pentru montarea unui sistem automatizat de irigatii, in asa fel incat plantele sa aiba cat mai putin de suferit.

Pentru o vizualizare completa e exteriorului si interiorului acceseaza galeria foto.

Material realizat cu sprijinul
designerului Corina Saftescu
www.cass-design.com

Related posts

Mobilier vintage si arta aborigena made in Australia

Adina Meyers

7 lucruri pe care sa le faci inainte sa te muti in noua ta locuinta

Adina Meyers

Ai un hol foarte mic? Noi te ajutam sa il pui in valoare!

Adina Meyers