LifeStyle

Concursul International de Canto

Daca primele trei editii au fost dedicate sopranelor Magda Ianculescu, Arta Florescu, respectiv baritonului Petre Stefanescu-Goanga, in acest an competitia va purta numele celebrului tenor   Valentin Teodorian (n.1928- d.1995).  De-a lungul a decenii ce au insemnat stagiuni, mii de ore de spectacol, de repetitii, sute de prezente pe scena, in roluri dintre cele mai diverse, tenorul Valentin Teodorian si-a cucerit publicul si s-a bucurat de pretuire din partea colegilor, fie cantareti, dirijori sau regizori.

Competitia are ca obiectiv descoperirea si lansarea celor mai valoroase voci lirice ale tinerei generatii. Se pot inscrie la concurs voci din toate categoriile: cantareti, solisti sau coristi din institutiile muzicale, studenti ai institutelor superioare de muzica, tinere talente cu pregatire profesionala din Romania si din strainatate. Sunt admisi concurentii cu varste cuprinse intre 20 si 32 ani,  pentru voci feminine, intre 20 si 34 ani, pentru voci masculine (impliniti pana in data de 31 martie 2012).

Pentru candidatii din provincie si din strainatate, Opera Nationala Bucuresti asigura prezenta unui pianist acompaniator, pentru primii 16 candidati inscrisi, care isi exprima aceasta optiune in formularul de inscriere. Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii isi vor asigura acompaniamentul pianistic.

Inscrierile se fac online, completand formularul de inscriere postat pe site-ul institutiei www.operanb.ro si trimitandu-l impreuna cu documentele necesare inscrierii la adresele de email: flori.jalba@gmail.com, ralucaonb@yahoo.com, veronica.martinoiu@gmail.com,  in perioada 30 ianuarie 2012 – 11 martie 2012.

Hotelul Siqua www.hotelsiqua.ro,  este partenerul oficial al celei de-a patra editii a Concursului International de Canto „Maestrii artei lirice” -Valentin Teodorian. Candidatii si pianistii acompaniatori care doresc sa beneficieze de cazare la pretul de 40 euro/ zi – camera single cu mic dejun inclus sau 49 euro/ zi – camera dubla cu mic dejun inclus, sunt rugati sa completeze formularul de cazare disponibil pe site-ul www.operanb.ro. Candidatii care doresc sa se cazeze in aceste conditii sunt rugati sa faca inscrierea la concurs, precum si rezervarea la hotel, pana la data de 4 martie 2012.

Pentru detalii va rugam sa consultati site-ul oficial al institutiei: www.operanb.ro.

Related posts

(P) Alege să stai în lumină cu PharmaCore Acne Control

Adina Meyers

Cum pui două simptome ale răcelii la respect? Cu HerbalSept Duo

Adina Meyers

Descoperă produsele Polygemma de la PlantExtrakt, prietenoase și sănătoase, în ambalaje noi

Adina Meyers