Doi soti din Bucuresti par sa fi gasit aceasta reteta, creandu-si propriul univers plin de armonie si culoare la marginea unui mare oras.

Arhitectura moderna este asociata cu forma simplificata si lipsa ornamentelor. Curentul modern a inceput in jurul anului 1900 si s-a consolidat ca un stil care respinge influentele  istorice ca sursa a formei arhitecturale si care a adoptat principiile conform carora materialele si functia trebuia sa determine rezultatul. Arhitectura moderna a devenit, in timp, sinonima cu respingerea elementelor ornamentale si simplificarea formei prin eliminarea detaliilor lipsite de importanta. In plus, fiecare cladire moderna trebuie sa aiba o structura clara, bine definita. Depasind aspectul pur estetic, cladirile moderne care sunt asociate cu forma cubica au o multime de avantaje printre care se numara eficienta energetica crescuta, usurinta in constructie, posibilitatea realizarii unor zone vitrate de mari dimensiuni si investitie redusa.

Proiectul acestei case l-am gasit intr-o revista de profil. Imi amintesc ca era semnat de un arhitect grec, asa ca l-am contactat imediat si l-am rugat sa ne deseneze viitoarea noastra casa in functie de nevoile si preferintele noastre. Proiectul din revista era pentru o suprafata mult mai mica, asa ca noi l-am redimensionat. In plus, am recompartimentat interiorul in asa fel incat sa fie totul mult mai functional, adaptat nevoilor unei familii cu doi copii mici. Am schimbat amplasarea camerelor si suprafata repartizata dormitoarelor pentru ca am vrut camere mari si luminoase”, au povestit proprietarii.

Casa este realizata pe structura de fier beton cu zidarie din caramida si izolatie termica de 8 cm la exterior, la care se adauga un strat de vata de sticla la interior, plus un perete fals dublu.

O alta investitie substantiala a fost realizata pentru achizitionarea si montarea sistemului de drenaj care acopera intreaga suprafata a curtii. „Toata apa este colectata intr-un camin de unde ajunge in panza freatica. Din cauza cantitatilor mari de precipitatii care au inceput sa cada in ultimii ani, am inceput sa ne facem griji. In aceste conditii, am decis sa montam un sistem de drenaj foarte eficient. Acum, la 10 minute dupa ce se opreste o ploaie torentiala, nu mai avem apa in curte, spre deosebire de vecini, care stau cu baltile cateva zile pana cand apa se evapora”, au povestit proprietarii. Exteriorul este decorat cu gresie portelanata, fier forjat si suprafete vitrate de mari dimensiuni. Zona vitrata are avantajul de a crea impresia unui spatiu generos si de a aduce natura din exterior in interior. In aceste conditii, in cazul acestei case, geamurile mari de care beneficiaza livingul si dormitoarele sunt orientate spre piscina si spre zona de relaxare.

Mai multe imagini si informatii in numarul de septembrie al Revistei Casa Mea.

Persoana de contact: Doru Barbu
Tel.: 0766.457.101

 

Related posts

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

Adina Meyers

Șifoniere deschise – o soluție inedită pentru mai mult spațiu

Adina Meyers

Materialele textile in designul interior

Adina Meyers