Resedinta Ambasadorului Andreas von Mettenheim de la Bucuresti, in care locuieste impreuna cu sotia sa din toamna anului 2009, cand si-a inceput misiunea diplomatica din Romania, este o vila splendida inconjurata de o gradina ampla. Centrul de interes al zonei verzi este fantana arteziana „caracterizata de o geometrie aerisita”, realizata din piatra, cu un interior acoperit cu un joc elegant de mozaic, intr-o cromatica bogata. Nuantele predominante sunt verde si albastru. O alta caracteristica dominanta a gradinii ambasadorului este asezarea sa in trepte, fapt care asigura o viziune de ansamblu asupra intregii zone. Cei care se bucura de gradina spun ca aceasta a fost conceputa in asa fel incat sa continue arhitectura Art Deco a vilei.  

Art Deco este un stil geometric manifestat intre anii 1920-1930 si caracterizat prin accente in oglinda (simetrie). Acest stil reprezentativ miscarii artistice a inceputului de secol XX in artele decorative a crescut ulterior in amplitudine si importanta, influentand semnificativ arhitectura, sculptura, moda, decorarile interioare si artele vizuale.

Gradina ambasadorului aminteste de gradinile de vara de alta data ale Bucurestiului, avand un farmec aparte care imbie la relaxare si la o stare meditativa.

Gradina ambasadorului are o valoare estetica sporita datorita plantelor mature si pomilor cu coroane ample, care umbresc zona pe parcursul zilelor caniculare, sporind confortul locatarilor si protejand vila de actiunea directa a razelor soarelui. Copacii sporesc frumusetea unei gradini si sunt o mostenire de valoare pe care o puteti lasa generatiilor viitoare. Vestea buna este ca, in cea mai mare parte a timpului, copacii „isi poarta singuri de grija”, avand nevoie de putina atentie din partea proprietarului. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tineti seama pentru a asigura sanatatea arborilor ajunsi la maturitate. Cel mai important este sa nu ii agresati, pentru ca cel mai mare dusman al  copacilor este omul. Una din principalele cauze ale mortii arborilor este raul facut neintentionat chiar de catre proprietar. 

Mai multe informatii si fotografii in numarul de septembrie al Revistei Casa Mea.  

Related posts

Gradinile englezesti, desprinse din tablouri

Adina Meyers

Cel mai mare mural din România, la Festivalul Internațional de Street Art de la Sibiu – FOTO

Adina Meyers

Cele 4 condiții pentru a realiza o izolarie fonică optimă în locuință!

Adina Meyers