Amenajari case Home

O casă înconjurată de linişte şi natură

O dată în plus, localităţile situate la nord de Capitală îşi reafirmă faima de locuri deosebit de frumoase şi liniştite, unde natura este încă cea de odinioară. Paradisul s-a mutat de această dată la Baloteşti, unde locuinţele nu au doar ieşire la lac, ci şi piscină.

La doar o jumătate de oră distanţă de Bucureşti, peisajul este cu totul altul, iar noţiunea de locuinţă îşi schimbă sensul. Paradise Residence, locul în care am poposit, îşi merită pe deplin numele, căci oamenii de aici trăiesc cu adevărat în paradis. O familie de bucureşteni a lăsat în urmă cu 18 ani viaţa din centrul oraşului pentru traiul liniştit de la ţară; aşa a început totul, căci odată ajunşi aici au pornit o afacere bazată pe construirea unor imobile cu adevărat deosebite, pe care le închiriază. Deşi întregul complex are doar opt case, suprafaţa de teren pe care acesta se întinde este de 2,3 hectare, cuvântul de ordine fiind aici „natura”.

Amplasare pe malul lacului
Casa din imagini, construită în anul 2000, are o poziţie deosebită, fiind situată pe malul lacului Cociovaliştea. Poziţionată în partea de sus a terenului, înainte ca acesta să înceapă să coboare spre lac, vila se bucură de o privelişte de vis asupra luciului apei şi împrejurimilor. În plus, pe suprafaţa plană a lotului din faţa terasei, proprietarii au realizat o piscină în aer liber.

Arhitectură mediteraneană
Proiectată de arhitectul Dumitru Aurel, casa are o arhitectură tipic mediteraneană, gazdele noastre considerând că acest tip de locuinţă se potriveşte cel mai bine într-un spaţiu aflat în vecinătatea apei. Ridicată pe două niveluri – parter şi mansardă –, construcţia are o suprafaţă de 350 de metri pătraţi şi o amprentă la sol de 260 de metri pătraţi. Privită din exterior, pare micuţă, căci etajul nu este foarte vizibil (mai exact, acoperişul cu pantă alungită face ca din etaj să nu se vadă decât o lucarnă). Însă tocmai acesta este farmecul construcţiilor mediteraneene, alături de terasele mari, umbrite, susţinute de arcade şi coloane.

Interioare în stil clasic
Pătrunzând în interior, perspectiva se schimbă, căci vila devine dintr-o dată foarte spaţioasă. Deşi pare greu de crezut, configuraţia parterului cuprinde: un living deschis cu şemineu şi loc de luat masa, o bucătărie separată, cu cămară, trei dormitoare prevăzute fiecare cu baie, o saună, o spălătorie, camera tehnică şi garajul. La mansardă, spaţiul este compartimentat în trei dormitoare şi o baie.Interioarele amenajate simplu, în stil clasic, au o tentă exotică, datorată spaţiilor ample, mobilierului cu iz colonial, dar şi pardoselii răcoroase, realizată din marmură.

Atuuri
Amplasarea casei, priveliştea de care se bucură şi frumuseţea naturală a grădinii de dimensiuni generoase sunt marile atuuri ale frumoasei proprietăţi. La acestea se adaugă dotările speciale, precum sauna şi piscina – un model îngropat, finisat cu liner, cu dimensiunile de 6 x 12 metri şi o adâncime variabilă între 1,20-2,50 metri.

Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Transport dulapuri, paturi și mobilă de bucătărie

Adina Meyers

Cum arată cea mai mare grădină de TRANDAFIRI din România. Un adevărat paradis al iubitorilor de flori – FOTO

Adina Meyers

Viata la ferma in Franta

Adina Meyers