Proiecte si randari

Mansarda ca spaţiu de lounge

Suprafaţa amplă, cu atmosferă intimă, a spaţiului de sub şarpantă i-a inspirat pe proprietari în amenajarea unei zone de relaxare gen pub, cu canapele confortabile, loc de proiecţie şi vizionare a competiţiilor sportive şi, nu în ultimul rând, cu un bar.

Patru arhitecţi au lucrat la realizarea randărilor 3D şi a planurilor interioare înainte ca proprietarii să se decidă asupra variantei pe care v-o prezentăm.

Mansarda de aproximativ 115 metri pătraţi este configurată ca un open-space pe toată suprafaţa imobilului şi beneficiază separat de o baie de aproximativ 12 metri pătraţi. De asemenea, are ieşire pe o terasă în aer liber de aproape 10 metri pătraţi.

O atenţie deosebită a fost acordată finisajelor, în special plafonului montat pe o structură din profile metalice, fixate pe căpriorii ce formează acoperişul.

Decorul tavanului este realizat din profile de lemn finisate cu vopsea albă pe bază de apă; în zona de contact dintre profilele de lemn şi panourile de gips-carton s-a aplicat un cordon siliconic, cu scopul de a obţine închideri perfecte şi de a reduce riscul apariţiei unor crăpături şi fisuri la îmbinări.

Iluminatul mansardei este asigurat de plăci de LED în formă pătrată, dispuse asimetric pe tavan.

Între panourile de gips-carton şi acoperiş au fost aplicate termoizolaţie din vată minerală, folie anticondens şi folie antifonică.

Încălzirea se face prin intermediul radiatoarelor, comandate de un senzor de emperatură. Pe tavan există o priză şi cablu HDMI, pentru amplasarea unui videoproiector cu ecran de proiecţie.

Articole similare

Câştigătorii concursului de design de obiect Cotroceni creativ

comunicat de presa

Locuinţă modernă, cu suprafeţe vitrate mari

casamea.ro

Parter+Mansarda: 230 mp

casamea.ro

Lasă un comentariu

seventeen − 17 =