Proiecte si randari

Mansarda ca spaţiu de lounge

Suprafaţa amplă, cu atmosferă intimă, a spaţiului de sub şarpantă i-a inspirat pe proprietari în amenajarea unei zone de relaxare gen pub, cu canapele confortabile, loc de proiecţie şi vizionare a competiţiilor sportive şi, nu în ultimul rând, cu un bar.

Patru arhitecţi au lucrat la realizarea randărilor 3D şi a planurilor interioare înainte ca proprietarii să se decidă asupra variantei pe care v-o prezentăm.

Mansarda de aproximativ 115 metri pătraţi este configurată ca un open-space pe toată suprafaţa imobilului şi beneficiază separat de o baie de aproximativ 12 metri pătraţi. De asemenea, are ieşire pe o terasă în aer liber de aproape 10 metri pătraţi.

O atenţie deosebită a fost acordată finisajelor, în special plafonului montat pe o structură din profile metalice, fixate pe căpriorii ce formează acoperişul.

Decorul tavanului este realizat din profile de lemn finisate cu vopsea albă pe bază de apă; în zona de contact dintre profilele de lemn şi panourile de gips-carton s-a aplicat un cordon siliconic, cu scopul de a obţine închideri perfecte şi de a reduce riscul apariţiei unor crăpături şi fisuri la îmbinări.

Iluminatul mansardei este asigurat de plăci de LED în formă pătrată, dispuse asimetric pe tavan.

Între panourile de gips-carton şi acoperiş au fost aplicate termoizolaţie din vată minerală, folie anticondens şi folie antifonică.

Încălzirea se face prin intermediul radiatoarelor, comandate de un senzor de emperatură. Pe tavan există o priză şi cablu HDMI, pentru amplasarea unui videoproiector cu ecran de proiecţie.

Articole similare

Proiect de casa: Parter+Etaj, 210 mp

casamea.ro

Proiect de casa: P, 290 mp

casamea.ro

Proiect de casă cu mansardă: 175,19 mp suprafața construită

Sânziana Iaru

Lasă un comentariu

1 × five =