Amenajari case Amenajari Interioare

O casa exact ca a bunicilor, dar nou-nouta. Pret final: 10.000 de euro

Oricine vrea sa ridice o casa taraneasca autentic romaneasca o poate face in schimbul sumei de 45.000 de lei.

Modelul a fost prezentat in weekendul 20-21 august, la ”Targul de case – gradina si peisaj in satul traditional romanesc”, din Padurea Dumbrava (Sibiu).

Casa prezentata la targ este copia fidela a unei locuinte din comuna Tilisca, din Marginimea Sibiului. Are 3 incaperi și o suprafață utila de 54 de metri patrati. Acoperisul este in doua ape si o prelungirea a sa tine la adapost si prispa casei.

Usile si ferestrele sunt copii fidele dupa cele originale, iar podeaua și tavanul sunt din lemn de brad fasonat, potrivit informatiilor oferite agerpres.ro de managerul general al Complexului National Muzeal ASTRA, Ciprian Stefan.

Costurile proiectului se ridica la suma de 45.000 lei, bani în care este inclusa si remontarea casei la destinatie.

Casa este special gandita pentru cei care stau in Marginimea Sibiului sau in zona montana a judetelor invecinate. Pentru ”importarea” constructiei in alte zone din tara, trebuie consultati mesterii producatori.

In cadrul targului, vizitatorii au putut vedea la lucru mestesugari iscusiti in prelucrarea si sculptarea lemnului. Cele mai admirate piese au fost gardurile si mobilierul specific caselor taranesti.

Articol preluat de pe casepractice.ro

Related posts

Apartament în centrul Bucureştiului amenajat după principiile feng shui

Adina Meyers

Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură: centralizate vs. descentralizate

Adina Meyers

Casa inspirata din arhitectura lumii

Adina Meyers