A cumpara o casa intr-un complex rezidential e o manevra mai avantajoasa din punct de vedere financiar, dar problematica pentru cine viseaza la o locuinta cu aspect unic. Si totusi, chiar si in conditiile date, o casa in serie poate deveni un camin primitor, singular, deosebit, daca proprietarii sai il iubesc suficient.

Echipa Casa Mea a vizitat o casa dintr-un complex rezidential, situat in apropiere de Bucuresti. Locuinta, frumos ascunsa de celelalte cu ajutorul unui gard viu, apartine unor persoane ospitaliere, pasionate de arte frumoase, si de profesie ingineri. Din dorinta de a avea un camin durabil, estetic, confortabil, si-au dotat casa cu piese de mobilier, finisaje și structuri de imbinare de calitate superioara, realizate la comanda; de asemenea, au avut grija sa-si infrumuseteze „coltul de rai” cu elemente dragi: tablouri primite cadou sau pictate de rude, suveniruri aduse din toata lumea, chiar si din Caraibe.

„Exista si varianta sa achizitionam casa mobilata si utilata integral, dar am preferat sa o cumparam la gri si sa ne implicam total in amenajarea ei”, ne-a marturisit proprietara. Astfel, fiecare camera a fost decorata in functie de personalitatea celui care o locuieste. Dupa un ocol amanuntit, am hotarat ca – de departe – cea mai interesanta incapere este camera fiicei, stabilita, de curand, in Dubai. Spatiul acestei camere este dominat de un pat cu baldachin si structura din fier forjat, pat flancat de un tapet din catifea neagra, „destul de exorbitant”.

Mai putin somptuoasa, incaperea matrimoniala prezinta un aer cald, ludic, dar si melancolic; in interiorul ei, unul dintre pereti a fost decorat de catre proprietara cu fotografii din tinerete.

Locuinta numara in total patru camere, in afara de cele doua dormitoare amintite aici mai existand inca unul nepersonalizat (si care poate fi cu usurinta transformat intr-o camera pentru un copil mic, de exemplu) si un birou.

Camerele sunt deservite de toalete amenajate cu la fel de mult bun-gust ca si celelalte spatii. „Ne place foarte mult casa, dar trebuie sa recunoastem ca are si un minus: prea putine spatii de depozitare”, a mai adaugat gazda noastra.

Pentru a-si crea spatiile suplimentare de care aveau nevoie, respectiv doua dressing-uri cochete, proprietarii au demolat peretii mai putin necesari.

„Imi place ca fiecare element din casa sa aiba un rost, un rol determinat, sa fie functional si estetic. Cel putin bucataria este realizata integral in conformitate cu planurile si necesitatile noastre si utilata cu dispozitive moderne care ne fac, realmente, viata mai usoara. La fel de adevarat e ca am avut nevoie de un buget destul de generos ca sa o materializam”.  

 

Text: Catalina Pavel / Foto: Alexandru Dan

Articol preluat din Revista Casa Mea

Related posts

Doi tineri din România au oprit timpul în loc, în casa bunicii: vacanţă în paturi cu paie de ovăz, ţesut la război şi pâine coaptă în cuptor

Adina Meyers

Un interior primitor şi luminos

Adina Meyers

Decor guvernat de culoarea verde

Adina Meyers