Daca iti plac elementele  retro poti folosi aceasta pasiune chiar si in amenajarea locuintei tale. De exemplu, o baie cu un aer de demultse caracterizeaza in primul rand prin functionalitate si simplitate, aspecte care o fac potrivita pentru orice fel de spatiu, chiar si pentru unul cu dimensiuni mai mici.

Mobilierul nu trebuie sa fie prezent in proportii mari, putand fi constituit dintr-o masca din lemn pentru lavoar, cateva polite suspendate si un suport pentru prosoape. O alternativa la elementele si piesele de mic mobilier din lemn o constituie fierul forjat, care da amenajarii o nota mai clasica. Singura conditie este ca finisajul, in ambele variante, sa poarte patina timpului.

Deoarece au cea mai mare pondere in cadrul baii, obiectele sanitare influenteaza esential, prin designul lor, decorul acestui spatiu. Ca atare, trebuie alese cu mare atentie. Foarte potrivite ar fi un lavoar rotund din portelan alb, ca un castron, o cada cu picioare din metal si baterii retro din alama, cu aspect antichizat si cu dubla comanda.

Nota finala o dau insa tot accesoriile si micile decoratiuni, unele practice, altele doar de aspect, care se gasesc prin anticariate sau in podul bunicii: un cuier vechi, din fier, pentru halat si prosoape, o savoniera sau un suport pentru periute din portelan alb pictat, un vas mare, din ceramica, plin cu flori de camp, o oglinda de cosmetica rotunda, cu picior… Si lista poate continua cu tot felul de obiecte date uitarii, care, in aceste conditii, prind viata si isi redobandesc utilitatea.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Spatii de depozitare in baie

Adina Meyers

Casa la tara, simpla, dar spectaculoasa

Adina Meyers

7 moduri rapide în care să-ți amenajezi apartamentul pentru mai mult spațiu

Adina Meyers