Holul de la intrare reprezinta o parte importanta a casei tale, iar asta pentru ca el face legatura dintre exterior si interior. Este asadar important ca atentia noastra sa fie indreptata catre acesta chiar de la inceput atunci cand vine vorba de amenajarile interioare (multe persoane il lasa la urma sau trateaza decorarea sa intr-un mod cat se poate de superficial).

Majoritatea holurilor locuintelor din Romania sunt unele inguste si lungi, dar exista si exceptii. Inca de la inceput e bine sa stii exact care sunt aspectele pe care tu trebuie sa le ai in vedere in amenajarea acestuia tinand cont de forma pe care el o are si de dimensiunile sale. In acest fel ne va fi mult mai usor sa obtinem un spatiu echilibrat din punct de vedere vizual si putem chiar sa accentuam anumite puncte forte ale acestuia. Holul e una dintre acele incaperi care pe langa faptul ca trebuie sa arate bine din punct de vedere estetic, e recomandat sa fie si functional.

Atentia noastra se va indrepta astazi in special asupra holurilor lungi si inguste, iar asta pentru ca ele sunt cele care predomina in cazul apartamentelor din Romania. In cazul acestuia tu va trebuie sa ai in vedere faptul ca decorul trebuie sa fie unul minimal. Nu are rost sa il incarci inutil din moment ce nu ai la dispozitie un spatiu chiar atat de generos. Un cuier suspendat isi poate face prezenta aici, alaturi de un pantofar ingust. Dulapul / dulapioarele pentru care vei opta trebuie sa fie unele inchise, care sa nu lase sa se vada ce depozitam in ele. Motivul? Acest lucru va face holul sa para aglomerat. Cam astea sunt toate obiectele de mobilier care isi pot face simtita prezenta aici.

In ceea ce priveste insa obiectele de decor, aici putem spune ca avem o libertate mult mai mare in alegerea lor. Tine insa cont ca e necesar sa le alegem pe cele care se potrivesc cel mai bine stilului in care este amenajat apartamentul, precum si pe acelea care sunt capabile sa mareasca vizual spatiul. In cea din urma categorie intra in special oglinda, pe care o vei amplasa pe unul dintre pereti alaturi de niste corpuri de iluminat care vor face sa para holul mult mai mare decat acesta este in mod normal.

Legat de culorile care vor predomina aici, atentia noastra se va indrepta in special catre nuantele deschise, care vor face holul sa para mult mai aerisit si mai spatios decat in mod natural. Albul este cel mai recomandat, insa unele persoane il evita deoarece se murdareste foarte usor. Poti in schimb sa alegi un galben deschis sau diferite nuante deschise de albastru. Pentru ca de fiecare data cand ajungem acasa sa ne imbunatatim starea de spirit e bine ca pe pereti sa amplasam tablouri cu mesaje inspirationale sau, de ce nu, chiar fotografii de familie.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Aer mediteranean pe terasa

Adina Meyers

Accesorii de birou colorate pentru orice persoana cu imaginatie

Adina Meyers

Idei pentru amenajarea curtii din fata casei

Adina Meyers