Home

“Nonformal se poate” – Politica publică alternativă pentru inserția tinerilor pe piața muncii

4 și 5 august sunt zilele în care persoanele interesate să se implice în realizarea unei politici publice vor participa la training-ul pentru voluntari organizat în cadrul proiectului “Nonformal se poate – Politica publică alternativă pentru inserția tinerilor pe piața muncii”, proiect al Asociației Se poate și al Asociației Umaniste Române.

Vor participa tinerii care își doresc:

  • Să se implice activ și constructiv în comunitate;
  • Să lucreze cu tinerii și să se implice în schimbarea șanselor pe care aceștia le au in societate;
  • Să învețe despre tot procesul prin care se pot implica astfel încât să transforme o problemă din comunitate într-o politică publică, cum să o implementeze, monitorizeze și să o evalueze.

 

In urma trainingului voluntarii:

  • Vor primi un certificat de participare care va atesta oficial abilitățile dezvoltate și cunoștințele însușite;
  • Vor contribui real la scrierea unei politici publice care va da șanse tinerilor să se dezvolte în societate;
  • Vor avea parte de una din cele mai interesante experiențe de învățare, dezvoltare personală și networking;
  • Vor avea parte de noi experiențe alături de oameni pasionați și dedicați ca și tine cu care veți învăța metode noi și practice de lucru cu tinerii și cu comunitatea;
  • Vor avea acces la resurse de învățare colaborative; Nu în ultimul rând, își vor dezvolta abilități la care angajatorii se uită atent.

 

Inițiat de ONG-urile “Asociația Se poate” și “Asociația Umanistă Română”, proiectul “Nonformal se poate” va dezvolta politica publică alternativă pentru inserția tinerilor pe piața muncii.

 

“Nonformal se poate” este modalitate prin care cele două asociații pot formula și promova propuneri alternative la politicile publice existente în domeniul educației non-formale cu accent pe dezvoltarea competențelor transversale în vederea inserției sustenabile și eficiente a tinerilor pe piața muncii.

Obiectivul proiectului se va realiza cu implicarea ONG-urilor si partenerilor sociali în etape de consultare, dezbatere si promovare a propunerii alternative. Se estimează că 56 de ONG-uri și parteneri sociali vor fi implicați în proiect.

Se urmărește creșterea capacității ONG-urilor de a participa la elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor publice în domeniul educației non-formale. Se contribuie astfel la dezvoltarea unor sisteme și standarde comune și eficiente de consultare în administrația publică, respectiv îmbunătățirea proceselor decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri.

Proiectul va contribui la creșterea atractivității ofertelor de educație non-formală ale unităților de învățământ, centrelor de tineret, Caselor de Cultura ale Studenților, organizațiilor neguvernamentale de (și) pentru tineret.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Related posts

Inspirație pentru amenajarea bibliotecii

Adina Meyers

Cele mai bune soluţii pentru instalaţiile sanitare

Adina Meyers

Ești pregătit să aduci calmul în casa ta? Iată 6 pași pentru a avea un cămin ZEN!

Adina Meyers