Amenajari Interioare Decor Home LifeStyle

Ești pregătit să aduci calmul în casa ta? Iată 6 pași pentru a avea un cămin ZEN!

Când ești acasă te simți cel mai bine, dar acest lucru nu se întâmplă neapărat atunci când decorul casei nu este cel mai inspirat. Pentru cele mai multe persoane, o locuință zen este una în care au fost folosite piese de mobilier în stil minimalist, linii precise și culori neutre.

O casă proiectată pentru a inspira liniștea, cu tonuri calde și mobilă aleasă după motto-ul “mai puțin înseamnă mai mult” se încadrează perfect în zona modernă de design interior. Toate aceste alegeri se traduc într-o zonă de relaxare în care te simți mai pașnic de cum pășești pragul.

Totuși, dacă țintești pentru un cămin minimalist și ordonat, organizarea bunurilor tale și alegerea pieselor potrivite reprezintă o provocare. Pentru a-ți crea un spațiu intim, relaxant și deschis, cultura asiatică este cel mai bun model de inspirație. Prin alegerea de materiale naturale, spații deschise și opțiuni variate de depozitare a bunurilor, asiaticii reușesc să creeze încăperi confortabile și utile, în același timp.

Revenirea la finalul zilei într-un cămin relaxant aduce nenumărate beneficii pentru starea emoțională a întregii familii. După o zi încărcată de stres, vei avea un sentiment de nedescris atunci când vei reuși să te detensionezi și să petreci timp de calitate alături de cei dragi ție, din confortul casei tale. Vestea cea mai bună este că nu este nevoie să cheltui o avere sau să petreci un timp îndelungat cu redecorarea apartamentului. Este suficient să urmezi câteva sfaturi simple ce îți vor transforma locuința într-o adevărată oază de armonie.

Iată câteva sfaturi pentru a crea un spațiu Zen

1.  Folosește culori calme

Paleta cromatică utilizată trebuie să fie una ce evocă destinderea. Albul sau nuanțele neutre trebuie să primeze în zone precum dormitorul sau livingul, atât pe pereți, cât și pe piesele mari de mobilier sau canapele. Chiar și acestea trebuie alese urmând sfaturile asiaticilor, de a pune accent pe culorile neutre, așadar, dacă îți dorești să alegi o canapea ce va contribui la starea ta de bine, verifică oferta disponibilă pe piață. Vei găsi negreșit varianta potrivită casei tale.

Totuși, nu uita de micile pete de culoare. Inspiră-te din natură și alege să îți înviorezi spațiul cu mici accente de roșu, verde, albastru sau orange.

2.  Profită de lumina naturală

Folosește-te de lumina naturală cât mai mult. Acolo unde este posibil, lărgește ferestrele, iar dacă acest lucru nu este fezabil, alege cât mai multe surse de lumină artificială ce o imită pe cea naturală și utilizează întrerupătoarele cu variator. Ele te vor ajuta să modifici intensitatea luminii, pentru a crea o atmosferă mai plăcută. De asemenea, nu uita de lumânări. Ele sunt cele mai importante elemente prezente într-o casă Zen.

3.  Utilizează materiale naturale

Materialele naturale ar trebui folosite cât mai des în locuința ta. Pornind de la mobilier și până la podea, fibrele naturale au un efect relaxant asupra minții tale, restaurând conexiunea cu natura. Așadar, nu te sfii să alegi pardoseli din bambus, lemn natural sau chiar piatră.

4.  Alege linii simple

În decorul asiatic, simplitatea primează. Pătratele, dreptunghiurile sau cercurile sunt adesea prezente, permițând minții să se concentreze mai mult pe detaliile importante din viața ta și mai puțin pe modelele complexe din jurul tău.

Alege măsuțe de cafea scunde, covoare pătrate și rafturi suspendate pentru a evita senzația de aglomerare.

5.  Evită aglomerația

Eliberează-te de obiectele vechi, lipsite de utilitate, de care nu reușeai să te desparți. Simplul fapt de a-ți curăța și organiza casa va aduce un val de liniște asupra ta. Păstrează numai lucrurile cu adevărat importante și utile pentru tine, vei remarca faptul că, de fapt, nu vei avea nevoie de ele pentru a te simți ca acasă.

6.  Fii creativ cu spațiile de depozitare

Alege pe cât posibil spații de depozitare încorporate în perete, pentru a evita senzația de încărcare. Acolo unde nu este posibil, utilizează mobilier în culori deschise, cu finisaj glossy, pentru a crea iluzia de mai mult spațiu.

Să îți creezi un decor ce emană liniște și armonie este esențial atât pentru starea ta de bine, cât și pentru cei dragi din jurul tău. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să amenajezi un cămin cald,  calm, simplu, ce răspândește bunăstare spirituală, atributele ideale ale unei locuințe Zen.

Sursă foto: Shutterstock.com

Related posts

Sote de dovlecei cu lămâie și mentă

Adina Meyers

Namol, namol, dar pentru cine?

Adina Meyers

(P) De la fotografie de evenimente la un business cu o cifră de afaceri de 100.000€

Adina Meyers