Decor Home LifeStyle

Inspirație pentru amenajarea bibliotecii

De ce să-ți ascunzi marile capodopere literare în spatele ușilor închise atunci când poți să expui cărțile în mod corect într-o bibliotecă bine amenajată, la care poți adăuga decorațiuni interesante, accente de culori sau să aduci un plus de stil camerei tale?

O bibliotecă simplă poate fi reinventată și redecorată în mai multe stiluri. Noi am ales 3 sugestii care să te inspire!

Organizat și practic

Dacă te încadrezi în această categorie și ai neapărat nevoie de spațiu pentru bibliorafturi și acte, așează-le în funcție de cât de des trebuie să le accesezi. Cele mai vechi, pe raftul de sus, cele curente, la nivelul ochiilor, iar cutiile în care stochezi diverse produse de papetarie pe rafturile cele mai joase.

Ca obiecte de decor, câteva vaze înalte pot aduce un plus de culoare și pot sparge monotonia bibliotecii. Și cutiile de depozitare pot da un rezultat încântător dacă se alege o paletă din două sau trei culori, pentru a se evita stilul industrial.

Pentru cititorii împătimiți

Crează-ți un sistem de organizare și axează-te pe el oricând vrei să rearanjezi cărțile. De exemplu, pune volumele în ordine alfabetică după autor sau după gen. Astffel, când va trebui să pui cărțile la loc îți va fi mult mai upor, la fel ca atunci când vei avea nevoie din nou de ele.

O biblioteca mare și plină ochi are un aspect greoi și dă camerei un aspect încărcat.Pune cărțile pe verticală și menține-le în echilibru folosind obiecte decorative: o vază cu flori, boluri sferice, recipiente transparente.

Pentru o bibliotecă stilată

Caută echilibrul, joacă-te cu înălțimea, plasând obiecte pe cutii de lemn, sau pe niște cărți așezate pe orizontală.

Alege obiecte pe care le adori și combină diferite mărimi și texturi. Nu te limita doar la poze înrămate, ci alege lumânări parfumate, statui de mici dimensiuni, boluri, de asemenea. Acestea vor da proporție și echilibru picturilor și imaginilor înrămate. Totul trebuie să fie chic, nu îngrămădit.

Related posts

Ideea Chic: Tavile albe din lemn, usor de utilizat in diverse ocazii

Adina Meyers

Industria de mobila din Romania se pregateste de BIFE-SIM

Adina Meyers

Revista Casa Mea va invita la AMBIENT EXPO 2016!

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe