Home Practic Solutii Constructive

Ne dorim case cât mai securizate. Ce măsuri poţi lua?

Având în vedere că jafurile sunt destul de comune, securizarea casei şi a obiectelor de valoare ar trebui să fie o prioritate. Iată câteva idei pe care ar trebui să le faci pentru a-ţi proteja casa şi bunurile.

Securizează uşile

34% dintre hoţi reuşesc să intre în casă pe uşa din faţă. Inspectează deci toate uşile exterioare pentru a te asigura că ramele uşilor sunt puternice, balamalele sunt protejate şi – dacă uşa ta are o fantă pentru corespondenţă – asigură-te că nu este posibil ca cineva să aibă acces la incuietoarea uşii prin acea fantă.

Dacă te muţi într-o casa care a avut un alt proprietar, schimbă încuietoarea uşii. În acest fel ai garanţia că nu mai deţine nimeni o copie a cheii şi că achiziţionezi cele mai noi şi sigure sisteme de închidere de pe piaţă. Poţi creşte gradul de securitate dacă adaugi o încuietoare smart care se deblochează prin cod sau amprentă.

Blochează ferestrele

Uşile şi ferestrele sunt cele mai frecvente puncte de intrare prin efracţie. Din păcate, încuietorile producătorilor de pe ferestre nu sunt întotdeauna eficiente – şi, uneori, sunt şubrede. Dacă nu-ţi place aspectul zăvorului ferestrei, poţi folosi un sistem de blocare cu cheie. În plus, poţi întări geamul cu folie de securitate pentru ferestre şi poţi instala senzori de spargere a ferestrei.

Foloseşte sistem de iluminare

Hoţii preferă să stea departe de lumină. Instalează lumini în curte, pe terasă şi în spatele casei, în faţa garajului şi oriunde crezi că ar fi eficiente. Nu numai că vei descuraja intruşii, dar vei avea o curte luminată noaptea, fiindu-ţi mult mai uşor să parchezi sau să intri în casă la orele târzii. Pentru a fi mai uşor de folosit şi mult mai eficiente, poţi instala lumini activate de mişcare.

Securizează garajul

Acest punct de intrare devine din ce în ce mai popular în randul infractorilor. Şi chiar dacă nu pot intra în casă, este posibil să ai multe lucruri valoroase depozitate în garaj. Aşadar bochează toate uşile garajului. De asemenea, poţi lua în considerare un sistem de deschidere a garajului instalat în casă, pe bază de cod de securitate.

Instalează un sistem de securitate

Noua casă ar trebui să aibă un sistem de securitate, indiferent dacă este un sistem conceput de tine sau unul care oferă monitorizare profesională. Există o mulţime de opţiuni de securitate pentru locuinţe, pentru fiecare buget şi fiecare nivel de protecţie. Pentru a alege sistemul de securitate potrivit, evaluează nevoile tale în funcţie de casă şi zona în care locuieşti.

Blochează reţeaua Wi-Fi

Reţeaua wireless este ca o uşa către informaţiile tale personale şi financiare. Şi dacă utilizezi automatizarea casei cu sisteme smart home, acest lucru poate face casa mai vulnerabilă la efracţie. Dacă reţeaua Wi-Fi este conectată la gadgeturi inteligente pentru casă sau la sistemul de securitate, ar putea oferi infractorilor experţi în informatică acces direct la interiorul casei. Pentru a-ţi menţine casa în siguranţă, securizează router-ul wireless, foloseşte un firewall, instalează un antivirus bun şi stabileşte o parolă puternică.

Instalează camere de securitate

Probabil că ai văzut titluri despre jafurile care au fost surprinse de imagini ale camerelor de securitate. Aceasta este o soluţie de securitate la domiciliu, care funcţioneaza atât ca un element de descurajare, dar şi ca o modalitate prin care poţi identifica infractorii. Poţi instala camere de securitate care fac parte dintr-un sistem complet de securizare a locuinţei sau poţi utiliza camere care funcţioneaza singure. Indiferent de opţiunea pe care o alegi, ar trebui să foloseşti camere de securitate care funcţionează cu o aplicaţie mobilă, pentru a vedea ce se întâmplă în timp real.

Achiziţionează un seif

În cazul în care cineva reuşeşte să treacă de toate sistemele de securitate ale casei, asigură-te că obiectele de valoare sunt protejate. Un seif este un loc de depozitare pentru orice lucru valoros, de la bijuterii până la documente vitale precum paşapoartele. Există seifuri rezistente la foc, rezistente la apă şi suficient de grele încât hoţii să nu le poată ridica, rămâne doar să îl alegi pe cel potrivit nevoilor tale. Pentru a-ţi proteja bunurile împotriva hoţilor trebuie să cauţi seifuri certificate antiefracţie, să selectezi dimensiunea potrivită pentru obiectele de valoare pe care doresti să le protejezi şi să alegi seifuri de perete pentru o protecţie maximă.

 Securitate inteligentă pentru locuințe

Sistemele destinate caselor inteligente sunt cele menite să automatizeze monitorizarea și siguranța locuinței, alături de cele create pentru controlul iluminatului ambiental.  Automatizarea casei oferă control de la distanţă  (sau programat) al luminilor, încuietorilor uşilor, camerelor de securitate, alarmelor de fum şi altor dispozitive de siguranţă. Se pot primi alerte în timp real despre o activitate suspectă, astfel încât să se poată răspunde rapid şi să se ia măsuri împotriva unei potenţiale efracţii.

În ultimii  ani, interesul pentru produsele de securitate de tip SMART a cunoscut o creștere semnificativă datorită dorinței proprietarilor de a proteja atât familia, cât și bunurile din locuință. Astfel, aceste sisteme au rolul de a preveni eventualele neplăceri, dar și de a transmite alerte în cazul unui incidente.

Criteriile de alegere a unui sistem de securitate SMART şi principalele aspecte luate în calcul de clienți sunt dimensiunile locuinței, bugetul alocat acestei investiții, marca produselor dorite dar și recomandările primite la raft sau de la un specialist.

Cele mai solicitate produse SMART destinate siguranței sunt cele de monitorizare. Acestea permit vizualizarea de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, a interiorului și exteriorului locuinței. Suplimentar, un astfel de sistem transmite automat notificări atunci când cineva intră în casă, oferind un plus de confort proprietarilor. De asemenea, senzorii de mișcare pot detecta o spargere sau intrare prin efracție, iar alertele transmise prin intermediul aplicației pot asigura un timp de intervenție rapid.

Soneriile inteligente reprezintă un alt tip de produs SMART, tot mai accesat în ultima perioadă,  care ajută la identificarea persoanelor aflate în fața ușii. O cameră cu detector de mișcare este montată în interiorul vizorului oferind o imagine clară a celor care sunt în fața intrării, iar atuul principal este că imaginile pot fi accesate direct de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop.

De asemenea încuietorile inteligente, produse destinate mai ales celor care nu își doresc să mai folosească mereu chei tradiționale, sunt la modă. Aceste încuietori SMART stochează mai multe combinații de coduri, sau chiar permit deblocarea încuietorii de pe telefon sau prin acces biometric, oferind nu doar confort, ci și un plus de siguranță.

Related posts

Producătorul JCB intră pe piața platformelor autoridicatoare

Adina Meyers

Idei pentru amenajari romantice

Adina Meyers

Ferestrele tale sunt pregatite pentru iarna?

Adina Meyers