Amenajari Interioare

Multicooker-ul este util intr-o bucatarie? Vezi ce pareri au cei care l-au folosit

Un aparat de tip multicooker reuseste sa isi dovedeasca utilitatea intr-un numar destul de mare de cazuri, mai ales atunci cand ne dorim sa ne bucuram de o mancare extrem de gustoasa si sanatoasa care sa fie gatita intr-un timp scurt.

Ce este un multicooker si cum se diferentiaza de slow cooker? Intre cele doua se creeaza destul de des confuzii. De altfel diferentierea dintre ele, desi pe hartie este una destul de clara, in realitate lucrurile nu stau mereu asa, intre anumite modele fiind chiar imposibil sa iti dai seama de diferente pana nu arunci o privire pe fisa tehnica.

Multicooker-ul este aparatul mult mai complex dintre cele doua, punandu-ne la dispozitie mult mai multe optiuni de a gati. De exemplu, acesta poate gati sub presiune, avand mai multe nivele reglabile, ceea ce inseamna ca inlocuieste cu succes oalele sub presiune. De asemenea, cu ajutorul unui astfel de aparat vom putea incalzi mancarea intr-un timp mult mai scurt. Pe lista cu avantaje mai adaugam capabilitatea de a gati incet (lucru necesar pentru anumite preparate), de a praji, de a inabusi si de a prepara la abur mancarea.

Deoarece ne sunt puse la dispozitie atat de multe optiuni de preparare a mancarii, fiind un aparat complex, multi recomanda sa nu alegem chiar cel mai ieftin model, deoarece daca facem asta sunt sanse sa nu ne putem bucura la maxim de pe urma tuturor avantajelor pe care le poate oferi un astfel de aparat.

Care sunt caracteristicile principale ale unui multicooker? Este bine sa le stim daca vrem sa avem o minima garantie ca am ales ceva de calitate. Un prim aspect important aici este legat de tipurile de gatit. Ce te sfatuim noi? Sa incerci pe cat posibil sa alegi un model care stie sa faca mai multe lucruri pentru ca el iti va fi de cel mai mare ajutor. Ne referim la gatitul la foc mic, la abur, sub presiune, optiuni de coacere, de prajire si fierbere, iar exemplele pot continua.

Urmatoarea caracteristica importanta este puterea. Un model bun de multicooker vine cu o putere de aproximativ 1000 Watti – poate chiar mai mult. O putere mare va asigura o preparare mult mai rapida a mancarii.

O alta recomandare este sa te asiguri ca este prezent un vas de ceramica non-aderent. Motive sunt destule, insa in principal datorita riscului mult mai scazut de a se prinde mancarea de vas si spalarea usoara a acestuia.

 

Related posts

Cum să-ți faci mobila de baie să fie rezistentă la apă

Adina Meyers

9 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării rustice

Adina Meyers

Vă place stilul franțuzesc de amenajare?

Adina Meyers