LifeStyle

Mucegaiul iti da batai de cap? Uite cum poti scapa de el

Mucegaiul nu e deloc placut – el reprezinta o adevarata problema pentru sanatatea noastra, este inestetic si are un miros urat. Problema este ca oricat de exigenti am fi la capitolul curatenie tot sunt sanse ca acesta sa isi faca aparitia. De ce? Pentru ca mucegaiul este de fapt o ciuperca microscopica care se inmulteste prin spori si care are nevoie de umezeala pentru a se dezvolta.

Pentru dezvoltarea mucegaiului un mediu cald si umed este ideal. Condensul este de cele mai multe ori responsabil de aparitia sa in locuinta noastra, dar cauzele pot varia. Daca umezeala si caldura sunt cele care duc la aparitia si dezvoltarea mucegaiului este destul de clar ce trebuie sa facem pentru inceput daca vrem sa scapam de el, nu? Exact, sa eliminam aceasta cauza.

Preventia este cea mai buna metoda de a scapa de mucegai. Asta inseamna ca tu va trebui sa aerisesti de doua ori pe zi fiecare camera a locuintei tale, ca in baie o sa lasi dupa fiecare dus geamul deschis si lumina aprinsa (pe langa umezeala, intunericul contribuie si el la dezvoltarea acestor ciuperci microscopice), sa eviti sa usuci rufele in casa si ca o sa cureti foarte bine in bucatarie (in special aragazul si zonele din apropierea sa) pentru ca petele de grasime pot fi si ele un mediu ideal de dezvoltare a mucegaiului.

Acum ca ti-am spus care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a te asigura ca ai eliminat cauzele, trebuie sa treci la rezolvarea problemei in sine. Pe piata putem gasi foarte multe produse care sa ne ajute, insa multe dintre ele contin ingrediente care nu putem spune ca sunt chiar sanatoase atunci cand intra in contact cu organismul nostru. Ce putem face atunci? Putem apela la o solutie antimucegai facuta in casa.

Sunt foarte multe retete pe care le poti pune in practica si care au reusit sa isi dovedeasca eficienta in eliminarea si tinerea la distanta a mucegaiului, iar cea pe care noi o recomandam are in compozitia sa 100 ml otet, 100 ml apa, 10 ml apa oxigenata, suc de lamaie si 2 linguri mari de bicarbonat de sodiu. Toate aceste ingrediente le vei pune intr-o sticla dupa care o vom agita foarte bine. Tot ce ne mai trebuie acum este un pulverizator si putem trece la stropirea zonelor in care s-a dezvoltat mucegaiul.

 

Related posts

Dozare inteligenta si design premium: noua masina de spalat rufe HomeProfessional cu sistem i-DOS® de la Bosch

Adina Meyers

Casa Alba recunoaste angajamentul Daikin pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera

Adina Meyers

Ce este și cum ne afectează „sindromul impostorului”? 

Adina Meyers