Amenajari Interioare

„Mozaic” de stiluri intr-o bucatarie primitoare

Retro, boema, rustica… Bucataria din imagini este cate putin din fiecare. Desi diferite, cele trei stiluri se intrepatrund frumos, dand nastere unei atmosfere cu totul speciale.

„Protagonistele” acestei amenajari sunt insa elementele de inspiratie retro si cele de factura boema. Astfel, placile ceramice albe si negre, utilizate la finisarea pardoselii si a peretelui din zona blatului de lucru, transmit un aer rafinat, elegant, care este completat de minune de aspectul usor vintage al mobilierului alb, din lemn masiv. Arhitectura incaperii – spatiul foarte inalt, tavanul pe jumatate lambrisat, suprafetele vitrate generoase, ce permit interiorului sa comunice cu gradina exterioara superba – reprezinta cadrul perfect pentru un asemenea decor. In ceea ce priveste cromatica, s-a mers pe alb si negru, un contrast puternic si plin de personalitate, iar pentru o nota de varietate, s-a apelat la o nuanta pastelata de bleu (mobilier, corpuri de iluminat, aragaz) si la cateva accente mai tari, de rosu si visiniu (vase si decoratiuni).

Idee
Pentru pardoseala si zona blatului de lucru s-au folosit finisaje cu look retro, in alb-negru, ce au un mare impact vizual, fiind intr-o mare masura responsabile de atmosfera. Atentie! Un astfel de „fundal” nu trebuie asociat cu alte tipuri de imprimeuri (flori, motive geometrice, buline etc.), intrucat rezultatul va fi o amenajare foarte incarcata si obositoare. In schimb, sunt recomandate mobilierul si accesoriile uni.

Cadrul alb-negru a fost inviorat cu mici accente de culoare, care se regasesc la vesela, recipientele pentru condimente si decoratiuni.

 

Related posts

Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un sistem de securitate

Adina Meyers

Sunt profilele decorative o opțiune pentru interiorul casei tale?

Adina Meyers

Personalizeaza-ti dormitorul cu lenjerii de pat din bumbac! Descopera cele mai reusite combinatii!

Adina Meyers