Casa noastra reprezinta un adevarat refugiu, precum si o oglindire a psihicului nostru. Cea mai intima parte a vietii se desfasoara aici, iar multe amintiri pot lua si ele nastere in acest loc. Amenajarea sa este, asadar, o etapa foarte importanta – cu toate acestea ea este si foarte neglijata.

Tindem sa ne orientam prea mult pe ceea ce au altii de spus, iar aici includem chiar si revistele de specialitate. Nu spune nimeni ca nu e bine sa abordezi un anumit stil si sa te orientezi dupa sfaturile oferite de profesionisti, insa trebuie sa stim unde sa punem punct si sa incercam sa transpunem in decor si un plus de personalitate si caldura. Alegerea casei, mobila, decoratiunile, amenajarea – toate acestea ar trebui sa reprezinte o oglindire a personalitatii noastre, ori nu vom obtine niciodata acest lucru daca ne bazam doar pe reguli.

Despre ce iti vom vorbi azi? Vom incerca sa iti oferim cateva moduri elegante de a oferi un plus de personalitate si caldura locuintei tale, astfel incat sa te simti mereu bine si confortabil aici, sa ai impresia ca apartii acestui loc. O sa vezi ca sfaturile noastre vor fi usor de pus in aplicare, impactul fiind insa unul cu siguranta mare.

Un prim lucru pe care tu il poti face, daca esti genul de persoana mai romantica si care adora momentele de liniste si in care sa simta caldura caminului, este sa integrezi in decor un semineu. Nu iti face griji, nu o sa fii nevoita sa spargi nimic prin casa, iar asta pentru ca un semineu electric poate fi de asemenea de un real ajutor (tehnologia a avansat foarte mult, iar realismul sau este unul care te va uimi cu siguranta).

Poti de asemenea sa alegi niste culori vibrante, precum si diferite forme si texturi care sa predomine in intreaga ta locuinta. Acestea vor fi niste adevarate pete de culoare, binevenite in special in cazul in care ai optat pentru o amenajare moderna si / sau minimalista. Nu trebuie neaparat sa zugravesti din nou peretii, iar asta pentru ca poti obtine acelasi lucru si prin intermediul unor elemente de decor (aici iti putem da drept exemplu pernele, covoarele sau tablourile).

Daca iti place foarte mult sa citesti atunci nu evita sa iti expui cartile. O colectie de carti va da foarte bine intr-o sufragerie, mai ales daca sunt ordonate astfel incat sa atraga atentia. Lumanarile ar trebui sa faca si ele parte din decor, oferind un aer aparte oricarei incaperi.

Ne putem chiar juca cu umbrele, astfel incat sa obtinem diferite „tranzitii” de la o zona la alta a incaperii. Putem face asta foarte usor cu ajutorul lampilor, dar si prin intermediul unor draperii alese inteligent.

Related posts

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Adina Meyers

Îți plac bucătăriile în stil rustic?

Adina Meyers

Apartament cu vedere la parc

Adina Meyers