Decorarea unui apartament mic este mai dificilă decât ți-ai închipui. Pentru că scopul principal în design-ul unui apartament mic este să îl faci să pară mai mare și mai aerisit, dar în același timp să aduci în el toate piesele de mobilier de care ai nevoie pentru viața de zi cu zi.

Cum să ai mai mult spațiu în apartamentul tău?

Există câteva trucuri, în ceea ce privește design-ul interior care îți pot da senzația de mai mult spațiu.

Mai puțină mobilă precum și mobilierul bine ales oferă mai mult spațiu.

Culorile închise transformă spatiul într-unul mai intim, în timp ce culorile deschise, calde îl fac să pară mai aerisit și mai mare.

Combinațiile de culori puternice încarcă aspectul interiorului, făcându-l să pară mai înghesuit, în timp ce o singură culoare și, eventual, încă o nuanță din aceeași gamă oferă senzația de spațialitate.

Potrivit recomandărilor specialiștilor, tot în același scop este bine să se evite contrastul dintre mobilă și pereți și, de asemenea, să se permită pătrunderea luminii în spațiu.

Materialele lucioase, oglinzile precum și tapetul fără model, dar cu o textură deosebită, aduc un aport deloc de neglijat la mărirea spațiului.

Este indicat să se lase spațiul deschis și să nu se apeleze la despărțituri rigide, gen pereți de gips carton sau uși.

În caz de necesitate, de o utilitate mai mare pot fi panourile despărțitoare din material textil sau chiar din lemn -paravane.

Foto Pixabay

Related posts

Alegerea scaunelor potrivite pentru casă

Adina Meyers

Stilul minimalist – „Less is more!”

Adina Meyers

Black Friday: Outlet Design, primul outlet dedicat amenajarilor interioare din Romania

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe