Text: Genoveva Hossu
Proiectele de decorare a cabinetelor medicale si psihologice sunt o provocare mare pentru orice decorator. Stiind ca legatura cu pacientul, de cum trece pragul, se creeaza, in primul rand, prin decorul cabinetului, si abia apoi, prin comunicarea deschisa si empatica, abordarea spatiului trebuie facuta cu atentie si rabdare.
In acest articol, voi prezenta un proiect de reamenajare a unui apartament vechi, rece si tern din centrul Clujului, intr-un cabinet psihologic primitor, optimist si cald.
Pentru a ajunge la rezultatul dorit, am mizat pe textile intr-o combinatie cromatica atipica de zmeuriu-visiniu, cu accente de mov si ciclamen, dar si pe texturi naturale, mult alb, pattern-uri si linii simple, toate combinate delicat.
Canapeaua, fotoliul si scaunul de birou, fiind realizate de mine, mi-au permis sa iau personal decizii in ceea ce priveste densitatea, moliciunea, curbele, designul si manufactura. Tapiteriile folosite sunt exclusiv din gamele JAB Anstoetz.
Pentru ca imi plac, in general, combinatiile de vechi si nou, rece si cald, linii fine si accente puternice, am recurs la un mix de felul acesta si-n accesoriile decorative folosite. Am pus accent pe stilul contemporan, insa am mai introdus cateva obiecte cu usoare influente de baroc si clasic.
Rezultatul a depasit cu mult asteptarile clientului, iar mediul optimist si cald pe care visa sa-l obtina, ca sa se simta confortabil, a fost apreciat si de pacientii sai.