Considerat vedeta in bucataria frantuzeasca, quiche-ul este un preparat satios, care poate fi savurat atat la micul dejun, cat si la pranz sau cina. Iar partea cea mai frumoasa este ca se prepara usor, intrucat nu necesita multe ingrediente si permite combinatii variate, in functie de preferintele culinare ale fiecaruia. Quiche-ul poate fi asadar pe baza de branzeturi, carne, fructe de mare ori legume sau, de ce nu, toate aceste ingrediente combinate.
Aceasta reteta pentru mini quiche iti sta la dispozitie ori de cate ori este in impas si iti doresti sa pregatesti ceva pur si simplu delicios pentru cei dragi. Se preteaza de minune si ocaziilor deosebite, precum o petrecere cu prietenii.
Ingrediente pentru doua portii:
4 oua
2 fire ceapa verde
2 ciuperci medii
½ ardei rosu
4 rosii cherry sau rosii uscate
100 g KOLIBA calup razuit
verdeata chivas
sare si piper dupa gust.
Metoda de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 220g pentru ~10 minute. Se folosesc forme si hartii de cupcake (sau forme temorezistenta) in care se va turna compozitia rezultata.
Ouale se bat cu un praf de sare. Legumele se taie julienne (suvite subtiri) si se amesteca cu ouale si parte din cascavalul calup razuit KOLIBA. Se adauga compozitia in formele pregatite si se presara branza deasupra.
Se coc la cuptor pentru ~20 minute.
Se servesc calde cu salata verde si chivas proaspat taiat pe deasupra.
Reteta realizata de Chef Gabriela Simion.