LifeStyle

Mario Vargas Llosa. Posibila ilustratie de carte

Proiectul vizual “Literatura de limba spaniola – O poarta spre imagine” debuteaza prin abordarea operei lui Mario Vargas Llosa.

Relatiile dintre cuvant, sintagma si idee sunt atat de puternice in acest caz, incat lectorul tinde sa “puna in scena” mental cele citite. Proba de foc, de fapt de penel, a artistului este aceea de a le arata celorlalti ceea ce a vazut el in subiectul iconografic ales.

Posibila ilustratie de carte, eveniment realizat in cadrul proiectului  Literatura de limba spaniola – O poarta spre imagine.

Este o incercare a labirintului si in acelasi timp un act de reverenta in fata literaturii adevarate. Nu avem de-a face cu o simpla punere pe suport a unor naratiuni, ci de cautarea unui posibil punct de intalnire intre doua tipuri distincte de creatie artistica.

Patru artisti romani, Andrei Berindan, Bogdana Contras, Iuliana Florea Lucan si Cosmin Petru Paulescu, propun o serie de lucrari inspirate din opera marelui scriitor. Titlul “Posibila ilustratie de carte” nu trebuie interpretat in sens strict; lucrarile acestei expozitii isi afla originile in alte zone.

curator Mihai Plamadeala

ELITE ART Club UNESCO este o asociatie culturala fara scop patrimonial, implicata in organizarea si promovarea unor ample proiecte, al caror scop principal este de a aduce in prin plan adevaratele valori ale artei contemporane romanesti si de a educa publicul in spiritul recunoasterii si aprecierii lor.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este membra Jeunesses Musicales International , cea mai ampla organizatie neguvernamentala pentru tinerii muzicieni din intreaga lume.

ELITE ART GALLERY este un proiect al Asociatiei ELITE ART Club UNESCO, initiat in 2008 in urma dezvoltarii proiectului PICTORI DE AZI LA BALCIC si se doreste a fi o modalitate moderna, atractiva si interactiva de a pune la dispozitie servicii care tin de domeniul artei: expozitii si vernisaje, consultanta, impresariat artistic etc.

Related posts

Bepanthen Extra – protectie pentru pielea bebelusului tau, vara

Adina Meyers

Calitatea apei pure furnizate de sistemul de purificare a apei Aqueena, de la Zepter

Adina Meyers

Cele mai scumpe rase de pisici

Oana Voicu

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe