Anul acesta sărbătorim Ziua Naționala a Romaniei cu fast si bucate alese, traditionale, facute ca la mama acasa!
Pentru a surprinde cel mai bine gustul bucatariei romanesti, aveti nevoie de cateva condimente si mirodenii consacrate in bucataria traditionala.
Cimbrul este unul dintre condimentele cele mai folosite in bucataria romaneasca, in special in preparatele traditionale din perioada sarbatorilor de iarna. Varza calita cu ciolan, carnatii, sarmalutele sau fripturile de porc sunt doar cateva dintre preparatele tipic romanesti care trebuie aromatizate cu cimbru.
Nu ne putem imagina iahnia de fasole sau ciorba de pastai fara tarhon. Acesta este o mirodenie de baza, ce imbogateste gustul mancarurilor autothtone intr-un mod cu totul aparte.
Si boiaua de ardei este unul dintre cele mai folosite condimente in bucataria traditionala romaneasca. Multi romani prefera sa prepare boiaua in propria gospodarie, din ardei iuti rosii bine uscati, apoi pisati pana cand obtin pudra rosie care coloreaza si aromatizeaza carnatii, fripturile sau tocanitele traditionale romanesti.
Foile de dafin sunt alte mirodenii apreciate in bucataria romaneasca, folosite intens pentru aromatizarea preparatelor traditionale. Acestea sunt nelipsite din mancarea de fasole uscata, tocanitele de legume sau porc, carnatii de casa sau muraturi.
Sarea si piperul sunt condimente de baza in orice bucatarie a lumii, insa romanii le acorda o valoare cu totul deosebita. Sunt condimentele care ofera cel mai bun si intens gust dintre toate aromele si, chiar daca nu au un parfum ori o savoare deosebita, nu putem concepe niciun fel de mancare fara ele. Indiferent ca de 1 Decembrie te rasfeti cu sarmalute, carnaciori, iahnie de fasole, muraturi sau fripturi de porc, sarea si piperul trebuie asezate la loc de cinste in camara cu condimente!
Sursa: retete.acasa.ro