LifeStyle

Mai mult timp pentru tine, cu functia de autocuratare a cuptoarelor Electrolux

Dupa pregatirea unui meniu complet, curatarea grasimii si a resturilor de mancare arsa din interiorul cuptorului este ultima activitate pe care ti-ai dori-o, in loc sa petreci timp cu cei dragi si sa iti faci siesta. Cu toate acestea, o curatare periodica a cuptorului este necesara, pentru a te asigura mereu ca gatesti in cele mai igienice conditii.

Pentru a-ti veni in ajutor, cuptoarele Electrolux sunt prevazute cu functii de autocuratare, care te vor lasa sa iti dedici timpul activitatilor mai placute si sa lasi pe seama lor activitatea de igienizare. Tot ce trebuie sa faci pentru a te bucura de timpul tau este sa te decizi ce tip de autocuratare preferi: catalitica, pirolitica sau cu abur.

Curatarea catalitica

Daca optezi pentru un cuptor cu sistem de curatare catalitic, trebuie sa stii ca acesta are in interior un strat gros din email care actioneaza ca un absorbant pentru reziduuri, facandu-le usor de indepartat. Activarea functiei catalitice va facilita indepartarea grasimii si scurgerea acesteia, iar suprafata va ramane curata, pastrandu-si aspectul ingrijit.

Curatarea pirolitica

Sistemul de autocuratare pirolitica presupune incalzirea interiorului cuptorului la 500˚C. La aceasta temperatura toate reziduurile din interior sunt arse, la final ramanand numai o usoara urma de cenusa ce poate fi indepartata usor, cu o laveta umeda. Datorita temperaturii foarte ridicate din interiorul cuptorului, este recomandat ca toate accesoriile din cuptor sa fie scoase inaintea selectarii functiei de autocuratare.

Toate cuptoarele dotate cu functia de autocuratare pirolitica sunt prevazute cu usi care au patru straturi de sticla, pentru a mentine temperatura exterioara la un nivel scazut si pentru a te proteja de potentiale arsuri. In plus, pentru siguranta familiei, pe perioada desfasurarii programului de curatare prin piroliza, usa cuptorului este blocata, astfel incat acesta sa nu poate fi deschisa.

Curatarea cu abur

Cuptoarele cu abur de la Electrolux utilizeaza vaporii de abur pentru a dizolva grasimea si resturile de mancare de pe peretii cuptorului. Asemenea unui proces de infuzare, curatarea cu abur lasa suprafata cuptorului curata, iar tu va trebui doar sa stergi reziduurile cu o laveta. In plus, acest proces delicat iti permite sa cureti in cuptor chiar si tavile in care ai gatit, sau alte vase din email.

Da frau liber imaginatiei culinare si experimenteaza retete care mai de care mai inventive, lasand neplacuta curatare a cuptorului pe seama Electrolux.

 

Related posts

Seriile Sanitec Kolo, la Romstal

Adina Meyers

Cum se întreține o barbă perfectă de 3 zile

Adina Meyers

Plita ecologica iXelium de la Whirlpool a primit marele premiu iF Gold Design

Adina Meyers