LifeStyle

Ma privesc in oglinda si te vad pe tine

Muzeul National de Arta al Romaniei invita tinerii cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani la un program special in cadrul expozitiei de tapiserii Manufacturile Gobelins: Patru secole de creatie. Tapiseriile regale (1600-1800).

Programul pe care il propunem este structurat in vizita activa in expozitie si atelier de dezbatere, iar intalnirile au loc sambata, 25 februarie, ora 12.00, pentru 13-15 ani si duminica, 26 februarie, ora 12.00, pentru 16-18 ani.

In Franta secolelor XVII – XVIII, tapiseriile executate la comanda regelui nu serveau doar pentru a impodobi resedintele regale si nu mai indeplineau rolul initial, de a „izola” termic. Tapiseriile erau expuse cu ocazia diferitelor sarbatori, procesiuni si in exterior, pe peretii cladirilor/ palatelor, devenind instrumente de etalare a puterii si a statutului regelui.

Programul pentru adolescenti pornesti de la urmatoarea idee: prin obiectele pe care le cumparam, cu care ne inconjuram si le folosim ne „cream” imaginea. Ce dorim sa comunicam despre noi atunci cand alegem un anumit obiect/brand si refuzam sa cumparam sau sa folosim un altul?

Tinerii vor descoperi, astfel, ca tapiseriile, pe langa functia utilitara si estetica, au si o functie de comunicare, ele sunt simboluri ale statutului social, obiecte care contribuie la construirea identitatii posesorului.

Expozitia Manufacturile Gobelins: Patru secole de creatie. Tapiseriile regale (1600-1800) este organizata de MNAR in colaborare cu Mobilier National din Franta, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti si ramane deschisa pana la 26 februarie 2012

Related posts

RUUKKI ROMANIA lanseaza Finnera, cel mai modular si mai usor de montat acoperis

Adina Meyers

3 instrumente de curățare mai puțin frecvente care facilitează curățenia de primăvară

Adina Meyers

5 evenimente recomandate pentru acest weekend

Adina Meyers