Aceasta imagine a mansardei se regaseste foarte mult in proiectul de renovare pe care vi-l prezentam. Ceea ce pana nu demult era o casa veche cu iz interbelic profund deteriorata, a fost transformata intr-o scenografie a luminii naturale in care isi desfasoara viata o familie. In urma procesului de renovare initiat si coordonat de arh. Corvin Cristian, atat interiorul cladirii cat si exteriorul acesteia au fost complet restaurate.
Ca si organizare spatiala, livingul a fost tratat de catre arhitect ca si un atrium, o curte luminoasa in jurul careia sunt dispuse „fatadele” camerelor.
Nevoia de iluminare a fost prioritara in amenajarea interioara. Cele noua ferestre de mansarda VELUX pun in valoare zonele si obiectele importante din casa. Suprafete vitrate foarte mari au fost create si prin inserarea in peretii despartitori a unor ferestre provenite de la case demolate, permitand astfel trecerea luminii naturale ce patrunde prin ferestrele VELUX, dintr-un spatiu spre celelalte.
De altfel, cele mai multe dintre obiectele decorative din casa, cu exceptia catorva obiecte de familie, sunt piese reparate si refolosite, fiind culese de-a lungul anilor, provenind din case vechi demolate sau renovate: sobele austriece care, pe langa rolul estetic, sunt in perfecta stare de functionare, ferestrele cu tamplarie de stejar din peretii de compartimentare, tiglele necesare pentru completarea acoperisului, usile, cada de fonta, lavoarele model 1900, poarta de intrare, elemente de fier forjat, corpuri de iluminat, diverse piese de mobilier, feronerie, chiar si o parte din grinzile si stalpii folositi pentru consolidarea structurii existente.
Casa poate fi privita ca un manifest fata de ceea ce se intampla in prezent pe strazile capitalei, unde case vechi si monumente de arhitectura sunt demolate pentru a face loc blocurilor. Astfel, ramane unul dintre cele mai inspirate exemple de conservare a patrimoniului construit prin renovarea unui pod existent, avand ca rezultat o locuinta spatioasa inedita.