Fiecare locuință reflectă personalitatea și stilul de viață al fiecărei familii în parte. Decorarea interiorului poate fi o sarcină plină de provocări, dar cu puțin ghidaj și multă inspirație putem găsi un design potrivit pentru locuință.

O mare provocare pe care o prezintă design-ul interior este alegerea acelor elemente care au puterea de a creea un tot unitar. Astfel, piesele de mobilier și decorațiunile trebuie alese cu atenție, încât să denote bun gust, să se potriveasca stilului arhitectural, preferințelor familiei și, în același timp, să fie cât mai utile.

Iată câteva sugestii de amenajări interioare pentru a obține spații superbe și funcționale.

Materiale

Din punct de vedere al materialelor folosite, se poartă tot mai mult naturalețea. Oamenii preferă o mobilă mai scumpă din lemn masiv, care le oferă și garanția unei vieți lungi, dar și eleganța pe care PAL-ul mai greu o atinge.

De la parchet și până la rafturi, eliminăm din casă tot ce e imitație și punem accent pe calitate și design. Mai nou, se folosește metalul chiar și în dormitor, dar în formă minimalistă sau pentru a da o tentă de industrializare (de exemplu, masa de calculator și scaunul pot fi din metal mătuit).

Ca și accent de perete, se folosește piatra (plăci dreptunghiulare de diferite mărimi și culori) care poate da un sentiment de confort când face echipă cu șemineul sau cu nuanțele pământii. Se poate apela și la soluții ingenioase, folosind materiale neconvenționale (de exemplu: trunchiuri de salcie )

Decor

În materie de decor se poartă ce îți place, dacă știi să le asortezi.

Piesele cu forme organice (curbate), în culori foarte puternice sau realizate ingenios pot fi folosite cu încredere în amenajările interioare. Cert este că, o piesă interesantă de decor nu poate să își joace rolul într-o încăpere în care deja accentul cade pe piesele de mobilier.

Piesele necesare de decor (lămpile, candelabrele, veiozele) se poartă neutre, contrastante cu restul încăperii sau iî aceeași nuanță cu alt accent din cameră.

Candelabrele se poartă elegante, mari, dacă încăperea e spațioasă și înaltă, și mici sau cât mai întinse pe tavan, dacă încăperea e joasă.

Artă pe perete, fie că e vorba de sticker-e, fie că e vorba de tablouri.

Un must-have este oglinda. Pe ușile dulapului sau ca decorațiune pe perete, oglinda este un obiect important în orice casă și în orice dormitor: mărește camera reflectând lumina și induce ideea de lux.

Să nu uităm să aducem natura în casă. Plantele sunt frumoase și produc oxigen, curăță aerul în mod natural și arată extrem de bine în orice încăpere. Dă frâu liber imaginației și spor la decorat!

Related posts

5 aparate care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta

Adina Meyers

Candy bar-ul tematic, instrument de marketing pentru afacerea ta

Adina Meyers

Farmecul arhitecturii săseşti la peste un secol de viață

Adina Meyers