Practic

Lucruri de care trebuie sa scapati: 17 articole de care nu aveti nevoie

Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii au parte de haos in casa este inertia.

Odata ce aduci ceva acasa, uiti de el, crezi ca l-ai putea folosi „intr-o zi” sau intentionezi sa iei decizia de a pastra sau de a arunca mai tarziu. Cu toate acestea, in curand, casa ta devine dezordonata, uneori chiar iti ofera un sentiment coplesitor. Nu trebuie sa fie epuizant din punct de vedere mental pentru a scapa de lucrurile nefolositoare.

Puteti profita de acest lucru chiar acum, in pragul Sarbatorilor cand ne apucam de curatenia generala.

 

5 lucruri din bucatarie de care trebuie sa scapi

 • Articole din plastic: Cu exceptia cazului in care mancati frecvent in deplasare, nu aveti nevoie de articole din plastic care ocupa spatiu atunci cand aveti deja vesela adecvata in casa. Luati vesela de plastic la locul de munca si pastrati-le in birou atunci cand aveti nevoie pentru pranzul la pachet.
 • Pachete de condimente: nimeni nu trebuie sa salveze pachetele de condimente din restaurantele de tip fast-food. Pur si simplu cumparati sticle de ketchup si mustar si aruncati acele bucati in plus.
 • Uneltele nefolositoare: gadgeturile care au un singur scop, uneori par cool cand le gasesti, dar ajung sa ocupe spatiu pentru ca nu le folosesti frecvent. Printre aceste unelte se regasesc feliatoare de avocado, ou sau capsuni; foarfece de ierburi si de ciorchini. Daca nu le-ati folosit de mai bine de un an, este timpul sa il reciclati, sa-l donati sau sa il aruncati.
 • Containere de depozitare a alimentelor necorespunzatoare sau deformate: Treceti prin sertarul de containere de depozitare a alimentelor . Verificati daca unele sunt deformate sau inutilizabile. Recicleaza orice nu poti folosi.
 • Obiecte expirate din camara: condimentele isi pierd gustul in timp, iar alte produse, cum ar fi faina si zaharul, nu mai sunt la fel de bune dupa un timp. Daca nu ati folosit un articol din camara timp de sase luni, luati in considerare sa scapati de el.

9 lucruri din birou pe care le puteti arunca

 • Ziare: Ziarele vechi de peste doua zile ar trebui reciclate. Daca doriti sa pastrati un articol, decupati-l si depozitati-l corespunzator.
 • Pixuri fara cerneala: daca un stilou nu functioneaza, nu aveti nevoie de el.
 • Cabluri de alimentare pe care nu le mai puteti utiliza: daca nu sunteti sigur ca il puteti arunca, creati un cos de stocare si etichetati-l. Amintiti-va, totusi, cablurile de alimentare vechi nu pot fi utilizate in dispozitive mai noi in majoritatea cazurilor.
 • Reviste vechi de peste doua luni: revistele sunt dificile, deoarece contin deseori retete sau articole pe care sperati sa le cititi. Totusi majoritatea informatiilor le gasiti acum in mediul online.
 • Cupoane expirate: acestea sunt inutile – reciclati-le.
 • Telefoane mobile vechi: nu exista motive intemeiate pentru a le pastra, deoarece acestea sunt probabil depasite si ocupa doar spatiu.
 • Calendarul anului trecut: oamenii se agata de acestea cu intentia de a transfera date importante de la un an la altul. Aveti timp pana la 31 ianuarie a noului an pentru a finaliza acea sarcina, dar daca dureaza mai mult de atat, reciclati-l.
 • Felicitari: Unele felicitari au valoare sentimentala, cu un mesaj din inima scris de mana in interior. Cu toate acestea, majoritatea sunt carduri generice de „la multi ani” care isi pierd semnificatia la cateva minute dupa ce sunt citite. Recicleaza-le.
 • Chitante: unele chitante ar trebui sa fie pastrate, mai ales daca reprezinta achizitii deductibile din impozite sau articole pe care trebuie sa le incercati. In caz contrar, ar trebui sa fie aruncate.

 Alte 3 lucruri de aruncat cat mai curand posibil

 • Telecomenzi vechi: totul vine cu o telecomanda in zilele noastre: difuzoare iPod, aparate de aer conditionat, ventilatoare. Daca nu le utilizati, aruncati-le la gunoi.
 • Protectia solara din sezonul trecut: Arunc-o. Daca nu sunt folosite, cremele cu protectie solara nu isi pastreaza din proprietati.
 • Machiaj vechi: daca produsele cosmetice si-au schimbat culoarea, si-au pierdut mirosul sau si-au schimbat consistenta. In plus, daca nu le-ati folosit de peste un an, aruncati-le.
 • Manualele produsului: manualele sunt utile, dar, din fericire, majoritatea se afla chiar pe site-ul web al produsului.

Related posts

Cum se curata si se indeparteaza petele de pe pardoselile laminate

Adina Meyers

Cum să-ţi faci un cadru de pat din paleţi

Adina Meyers

Amenajarea holului

Adina Meyers