Amenajari Interioare

Cum sa iti amenajezi casa in stil belgian

Modern, eleganta discreta si confort dar aducand o fuziune de lemente vechi si noi. Asa am putea defini pe scurt stilul belgian.

Multe persoane compara energia unei camere de inspiratie belgiana cu o estetica shabby chic si, in timp ce exista unele asemanari intre cele doua , decorul si designul belgian au o calitate curata, care emana caldura.

 

Plina de nuante calde neutre, materiale organice si mobilier supradimensionat, o camera belgiana este una care se simte bogata si eleganta. Totusi pastreaza in acelasi timp o senzatie confortabila si primitoare, care invita pe oricine sa se aseze si sa petreaca timp de buna calitate. Estetica personala care poate gazdui cu usurinta acest stil valoreaza elementele uzate in timp, asociate cu un decor nou-nout si un aspect simplu, relaxat, care nu sacrifica caldura sau confortul.

 

Frumusetea unei estetici belgiene este ca o puteti adapta indiferent daca doriti sa va transformati complet spatiul sau pur si simplu sa adaugati cateva schimbari din acest stil primitor in casa voastra.

 

 Iata care sunt elementele definitorii ale stilului belgian

Nuante calde neutre

Culorile neutre sunt o caracteristica definitorie a unui interior belgian, adaugand caldura si un sentiment de pace unui spatiu. Dar nu orice nuanta neutra este potrivita. Interioarele belgiene se potrivesc cu nuante luminoase, aerisite, asemanatoare cu lemnul neterminat si piatra naturala, precum gri si bej.

Tesaturi de lana sau in

Atunci cand vorbim de tapitseriile canapelelor sau scaunelor puteti opta pentru cele din lana. In schimb pentru perdele sunt recomandate materialele de in. Perdelele din in ofera o senzatie de lumina unica, dar eleganta. O alta caracteristica elementara a stilului belgian este lipsa modelelor de pe tesaturi.

Obiecte din piatra, metal, lemn nefinisate, in stare bruta

Materialele organice, cum ar fi lemnul natural, ceramica si piatra, joaca un rol major in stilul belgian. Un interior belgian va opta pentru pastrarea acestor elemente in forma lor naturala, cum ar fi lemnul brut si ceramica cretoasa pe care le puteti observa in fotografie.

Combinatii intre elemente de decor rudimentare si obiecte de mobilier modern

. Accentele lumii vechi se imbina cu altele noi pentru a crea un aspect vizual stratificat. In special, elementele industriale. Acestea ofera o senzatie de modernism  altfel a lumii vechi a acestui stil.

Proportiile exagerate

Mobilierul supradimensionat, de obicei tapitat, este un element esential al acestei estetici. Secretul este sa nu o folositi prea mult. Un interior belgian este unul care apreciaza confortul primitor pe care il aduce mobilierul mare, dar nu in detrimentul unui design simplu, redus. Luati in considerare doar cateva piese mari pentru a arata aspectul.

Related posts

Black Friday cu preţuri mici: 10 prăjitoare de pâine ieftine

Adina Meyers

Spatii de depozitare in baie

Adina Meyers

Bucura-te acum de oferta toamnei!

Adina Meyers