Practic

Cum sa curatati instrumentele de curatenie

Cum va puteti astepta sa aveti o casa curata si stralucitoare daca materialele si instrumentele de curatare sunt murdare?

Un mop murdar pur si simplu va redepune murdaria sau o va muta de fiecare data cand o folositi.

 

Sa aruncam o privire asupra modului de curatare a cinci tipuri de produse si instrumente de curatare pentru a va ajuta sa obtineti cele mai bune rezultate cu cel mai mic efort.

 

Cum se curata un aspirator

Dupa fiecare utilizare, aruncati punga sau goliti ceasca refolosibila. Cel putin lunar spalati sacul sau recipiendul reutiliabil cu apa fierbinte si un pic de detergent de spalat vase pentru a indeparta Praful.

Cel putin trimestrial, inspectati furtunul pentru a evita infundarea. Schimbati filtrele de unica folosinta sau spalati filtrele refolosibile. Pentru a improspata aerul in timp ce aspirati, adaugati o picatura sau doua din uleiul esential preferat in filtru.

 

Capetele de mop

Capetele de mop pentru praf sau stergerea umeda pot fi realizate din fire de bumbac, microfibre

tesatura sau burete. Fiecare tip trebuie curatat bine dupa fiecare utilizare.

Decolorarea nu este o problema, ci fibrele care daca sunt saturate nu mai poate prinde praful, lasand podelele murdare.

Capetele de mop pot fi curatate in masina de spalat alaturi de alte carpe pe care le folositi la curatenie. Nu il depozitati pana cand fibrele nu sunt uscate complet. Daca nu puteti spala in masina automata, pueti amesteca in galeata apa fierbinte cu detergent. Lasati acolo capul mopului 15 minute. Ulterior clatiti-l bine si lasati-l la uscat.

 

Sfaturi pentru curatarea unei maturi

Indiferent daca utilizati o matura din paie, microfibra sau plastic extrudat, aceasta trebuie curatata periodic. Pentru o curatare mai profunda, amestecati o galeata de apa fierbinte cu doua lingurite de lichid de spalat vase, invartiti matura prin solutie si apoi clatiti cu apa rece. Agatati matura cu parul indreptat in jos pentru a se usca prin picurare.

Buretii si periile

Curatarea este esentiala pentru buretii si periile folosite in bucatarie ca parte a pregatirii alimentelor.

Dupa fiecare utilizare, clatiti buretele sau periati bine in apa fierbinte si pastrati-l in pozitie verticala, astfel incat sa se usuce rapid.

Dezinfectati saptamanal

Cel putin o data pe saptamana, amestecati o solutie de apa fierbinte si o jumatate de cana de inalbitor si lasati buretii si periile sa se inmoaie timp de cinci pana la 10 minute. Nota: Nu inmuiati periile care au baze sau manere din lemn. Scufundati-le rapid in solutie si lasati-le sa se usuce la aer.

 

Carpele din bumbac si microfibra

Ambele tipuri de carpe au punctele lor forte atunci cand faceti curat. Alegeti carpe de bumbac pentru lucrari grele si orice presupune produse de curatare grase sau dure. Carpele din microfibra sunt mai delicate sunt recomandate numai pentru praf sau stergerea vaselor.

Carpele de bumbac folosite pentru curatare pot fi spalate in masina de spalat cu apa fierbinte si un detergent greu pentru indepartarea mizeriei. Daca sunteti ingrijorat de bacterii, adaugati inalbitor de clor la ciclul de spalare.

Daca carpele de bumbac sunt acoperite cu grasime sau cantitati excesive de produse de curatat, lasati-le sa se inmoaie intr-o solutie de apa fierbinte si un degresant inainte de spalare. Nu puneti niciodata carpe imbibate cu ulei intr-un uscator de haine, chiar si dupa spalare.

Curatati carpele din microfibra

Spalati carpele din microfibra in apa calda si evitati orice balsam de tesaturi care vor perturba calitatile fibrelor care atrag praful.

Related posts

Semineurile decorative nefunctionale – o solutie interesanta de design

Adina Meyers

7 articole care ți-ar transforma dormitorul într-un spațiu de vis

Adina Meyers

Cada sau cabina de dus? Doua solutii complementare pentru baie

Adina Meyers