Home LifeStyle

Legătura dintre umiditatea aerului și coronavirus. Ce spun imunologii

Potrivit celor mai recente studii, coronavirusul se răspândeşte mai mult în interior, prin aerosoli, dacă nivelul de umiditate al aerului este scăzut. Se recomandă o umiditate de 40 – 60% în spaţiile închise. 

Umiditatea scăzută a aerului dintr-o încăpere contribuie la răspândirea virusurilor, implicit a SARS Cov 2.  Astfel, când persoanele infectate tuşesc, respiră sau vorbesc, elimină picături mai grele de apă care ajung repede la sol. Alte picături, mult mai mici pe care le elimină în procesul respiraţiei, pot rămâne însă în aer minute în şir. Dacă aerul este uscat cei din jur le pot absorbi foarte uşor prin mucoasa nazală.

„Particulele infectante, aceste picături Pfluge care se produc în momentul în care vorbim, respirăm, strănutăm sau tuşim, aceste particule care sunt responsabile pentru infecţie, există posibilitatea de a acumula umiditate din aer, şi cu această umiditate din aer prezenţa lor în aer şi timpul cât pot fi infectante poate fi mai scurt.

Boala este în mare măsură cu transmitere aerogenă. Odată ce virusul a căzut pe sol, el nu mai poate ajunge sub nicio formă în celulele din alveolele pulmonare, acolo unde se poate replica. Şi dacă îl luăm de pe o suprafaţă, îl ingerăm, el ajunge cu mâncarea, cu modul de ingestie în stomac, unde este neutralizat instantaneu de către acidul gastric”, a declarat pentru mediafax.ro dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară.

Related posts

Statia de calcat Optimo de la Tefal – Calcatul rufelor n-a fost niciodata mai simplu!

Adina Meyers

Cătălina Grama se menține în formă cu ajutorul spinning-ului în apă

Adina Meyers

9 lucruri de luat în considerare dacă vreți să vă mutați de la oraș în zona rurală

Bianca Ion

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe