Home LifeStyle

Legătura dintre umiditatea aerului și coronavirus. Ce spun imunologii

Potrivit celor mai recente studii, coronavirusul se răspândeşte mai mult în interior, prin aerosoli, dacă nivelul de umiditate al aerului este scăzut. Se recomandă o umiditate de 40 – 60% în spaţiile închise. 

Umiditatea scăzută a aerului dintr-o încăpere contribuie la răspândirea virusurilor, implicit a SARS Cov 2.  Astfel, când persoanele infectate tuşesc, respiră sau vorbesc, elimină picături mai grele de apă care ajung repede la sol. Alte picături, mult mai mici pe care le elimină în procesul respiraţiei, pot rămâne însă în aer minute în şir. Dacă aerul este uscat cei din jur le pot absorbi foarte uşor prin mucoasa nazală.

„Particulele infectante, aceste picături Pfluge care se produc în momentul în care vorbim, respirăm, strănutăm sau tuşim, aceste particule care sunt responsabile pentru infecţie, există posibilitatea de a acumula umiditate din aer, şi cu această umiditate din aer prezenţa lor în aer şi timpul cât pot fi infectante poate fi mai scurt.

Boala este în mare măsură cu transmitere aerogenă. Odată ce virusul a căzut pe sol, el nu mai poate ajunge sub nicio formă în celulele din alveolele pulmonare, acolo unde se poate replica. Şi dacă îl luăm de pe o suprafaţă, îl ingerăm, el ajunge cu mâncarea, cu modul de ingestie în stomac, unde este neutralizat instantaneu de către acidul gastric”, a declarat pentru mediafax.ro dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară.

Related posts

Catalogul IKEA 2010 – creat ca sa inspire

Adina Meyers

Bricolaj pentru plante

Adina Meyers

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și BRD-Groupe Société Générale lansează proiectul “MyAntipa”

Adina Meyers