Home

Avantajele mochetei în amenajările interioare

Mocheta se distinge prin căldură și confort. Evoluția continuă a materialelor folosite la fabricarea ei și designul din ce în ce mai elegant au transformat mocheta într-un accesoriu ce poate fi folosit cu succes în orice tip de locuință.

Un prim avantaj al mochetei constă în diversitatea culorilor, astfel că se poate integra în orice ambient și stil decorativ, indiferent de funcția încăperii – birou, dormitor, living sau camere pentru copii.

În al doilea rând, mocheta absoarbe foarte bine praful din aer. Mult timp s-a crezut că mocheta favorizează răspândirea acarienilor, însă studiile noi afirmă contrariul: datorită densității ei fibroase, mocheta reține acarienii și nu îi diseminează în aer, nefavorizând alergiile. În ceea ce privește întreținerea, noile texturi permit o curățare simplă, cu ajutorul aspiratorului.

Un alt avantaj al mochetei constă în faptul că amortizează zgomotele – absoarbe și reduce transmiterea acestora. În plus, mocheta este un bun izolator, scăzând pierderile de căldură. Nu în ultimul rând, poate fi schimbată oricând, datorită ușurintei cu care poate fi montată.

Cum se montează?

În prima etapă, asigurați-vă că pardoseala este bine curățată și nu mai există pe ea resturi sau impurități. Derulați mocheta pe întreaga suprafață pentru a vă asigura că aveți destul material pentru intreaga cameră.

Înainte de a începe montajul, verificați dacă materialul de pardoseală, adezivul și suportul sunt aclimatizate la o temperatură adecvată. Finisajele trebuie dezasamblate cu câteva ore înainte de montaj, pentru aclimatizare și eliminarea tensiunilor datorate ambalajului.

Aplicați pe întreaga pardoseală adeziv de fixare cu o rolă de spumă. Recomandarea noastră este să folosiți Mapecryl Eco de la Mapei. Acesta este un adeziv pe bază de polimeri acrilici, sub formă de pastă de culoare bej, ușor de întins.

Așteptați maximum 10 minute înainte de aplicarea adezivului, pentru ca acesta să se aerisească, după care îl puteți aplica folosind un șpaclu zimțat. Timpul deschis – adică timpul cât adezivul aplicat pe suport mai este aderent la finisaj – este de aproximativ 30 minute (la +23°C), cu priză rapidă și puternică.

Montajul se execută în timpul deschis. Suprafața pardoselii, imediat după montaj, trebuie presată cu un șpaclu fără dinți din lemn sau cu o rolă, plecând din mijloc către margini, pentru a asigura un contact perfect cu adezivul și pentru a înlătura bulele de aer.

Pardoseala montată este pietonabilă după câteva ore în funcțție de temperatură, absorbția suportului și porozitatea materialului. Întărirea completă a adezivului are loc după 24-48 ore, după care filmul de adeziv Mapecryl Eco devine elastic și tenace. De aceea poate fi utilizat la pardoseli supuse la trafic intens și la acțiunea scaunelor cu roți.

La final montați plinte la marginile mochetei și la îmbinări. Dacă v-am convins de avantajele mochetei, așteptăm să ne spuneți cum v-a ieșit amenajarea!

Related posts

Design spectaculos cu mozaic de sticlă

Adina Meyers

Cum intretii corect curatenia si igiena intr-o baie

Adina Meyers

„O nouă maree verde”: algele au invadat litoralul românesc – FOTO

Adina Meyers