LifeStyle

Karim Rashid la Bucuresti

O experienta extraordinara. Asa se poate defini o discutie cu renumitul designer Karim Rashid, si tot la fel prezentarea sa de la Baneasa Shopping City de joi, 15 octombrie. In fata catorva sute de tineri designeri romani sau pur si simplu fani, Karim Rahid a oferit un adevarat show, cu toate ingredientele pe care le implica o astfel de manifestare. Iar toate acestea pe baza personalitatii sale si a tariei cu care isi transmite manifestul: designul va schimba omenirea. „Designul este modalitatea contemporana de a construi viitorul”, spune el.

Desi presarata cu glume, prezentarea lui Karim este o reala lectie nu numai de design, dar si de viata. In acelasi timp reprezinta si o imensa provocare. Schimbari majore se intampla in lume. Se trece de la lumea fizica, analogica, la cea virtuala, digitala, in care „designul nu mai are bariere, iar designerii pot avea o libertate totala.”

„Atingem in medie 659 de obiecte pe zi, se produc nenumarate obiecte, era analitica a productiei de masa a insemnat si o distrugere a planetei, iar toate obiectele care ne inconjoara sunt practic bariere”, spune Karim. In aceasta conjunctura, designerul este legatura dintre producator, dezvoltator si umanitate.

In design este adeptul formelor organice, definite in special prin linii curbe: „natura ne ofera o varietate extraordinara de forme, culori, sunete, iar toate acestea se adreseaza simturilor noastre. Este primordial sa beneficiem de toate acestea, iar prin design sa realizam experiente senzoriale unice.”

Related posts

CONCURS: Crăciunul vine cu premii!

Adina Meyers

Liviu Balint de la Masterchef este brand ambasadorul Podravka Romania

Adina Meyers

Pandemia și abilitățile de supraviețuire. Ce spun psihologii

Adina Meyers