LifeStyle Retete

Jeleu de vin cu fructe de padure

Portii: 10

Timp: 50 minute (fara racire peste noapte)

Ingrediente:

– 750 ml (1 sticla) vin dulce Busuioaca de Bohotin;
– 750 ml (1 sticla) vin spumant demisec – prosecco italian sau Rhein Brut sau Roze;
– 200 g zahar pudra;
– 3 pliculete gelatina vegetala Dr. Oetcker;
– fructe de padure: capsuni, mure, afine, coacaze;
– pahare 150 ml tinute in congelator pentru 5-10 minute.

Mod de preparare:

– Intr-o cratita din metal, inaltuta, se pun Busuioaca de Bohotin si prosseco/vin spumant cu zaharul pudra la foc mic, cat sa se dizolve zaharul si sa dea o data in clocot.
– Se inchide focul si se lasa compozitia la racit.
– Se dizolva gelatina in 300 ml apa rece (conform instructiunilor de pe pachet) si se lasa 10 minute sa se inchege.
– Se adauga gelatina inchegata in vinul usor racit. Se amesteca bine si se lasa in continuare la racit. Dupa cum v-am mai povestit in alte retete este important ca gelatina sa se adauge intr-o compozitie care sa fie la temperatura camerei. Temperatura de fierbere anuleaza efectul de inchegare pe care ar trebui sa-l aiba gelatina.
– Intre timp paharutele le-ati pus la congelator pentru 10 minute cu fructele in ele cat sa prinda o raceala teribila care la contact cu compozitia mai calduta va crea bule de aer ce vor ramane in impoderabilitate, ca si fructele. 
– Deci ati scos paharutele reci si le umpleti pana la un deget de “buza” paharului. Dupa care le puneti din nou la rece in frigider si le lasati peste noapte.
– A doua zi dimineata va veti delecta cu un pahar delicios – va veti simti stapanii unui mic univers roze cu afine si mure ce graviteaza in jurul bulelor de aer, inghetate intr-o mare de vin dulce.

Sursa: www.patrunjel-verde.ro

http://www.facebook.com/PatrunjelVerde

Articole similare

Un palat boutique in Venetia

Madalina Craciun

Fara MASCA- expozitie de fotografie

comunicat de presa

Healthy Homes Barometer 2017: un nou studiu care demonstrează o legătură directă între sănătatea locuințelor și cea a oamenilor

comunicat de presa

Lasă un comentariu