Cerintele actuale pentru performanta termica a cladirilor, stabilite pentru conditii de iarna/vara, siguranta la foc si protectie la zgomot, obliga la o proiectare si instalare corecta a izolatiei pentru acoperisurile inclinate, ceea ce contribuie, in mare masura, la o crestere a standardului de utilizare si la un mediu interior ideal, tradus prin confort termic.

Etape de montare a izolatiei din vata minerala de sticla

Se recomanda utilizarea echipamentului corespunzator pe tot parcursul procesului de montaj: salopeta, casca de protectie, manusi de protectie, ochelari de protectie.

Etapa I: Inainte de a incepe montarea vatei minerale, verificati folia hidroizolanta montata in spatele capriorilor. Rolul foliei hidroizolante este de a evita patrunderea apei, care, pe termen lung, va afecta atat calitatile termoizolatiei, cat si rezistenta acoperisului.

Etapa a II-a: Se masoara spatiul dintre capriori si se taie cu 20 mm in plus fata de dimensiunile masurate, pentru o fixare fortata. Materialul izolant se introduce intre capriori printr-o usoara presiune laterala asigurand astfel stabilitatea vatei minerale intre capriori si evitarea aparitiei puntilor termice.

Necesar: ruleta, cutit de vata, vata minerala Knauf Insulation

Etapa a III-a: Se monteaza profile metalice peste materialul izolant, ce vor folosi ca suport pentru placile de gipscarton care se vor monta ulterior. Fixarea profilelor metalice in capriori se va face utilizand suruburi autofiletante.

Necesar: profile metalice, autofiletanta, suruburi autofiletante

Etapa a IV-a: Se aplica al doilea strat de vata minerala termoizolanta, intre capriori si profilele metalice montate anterior. Al doilea strat va fi de asemenea supradimensionat cu 20 mm, pentru a nu ramane goluri intre cele doua straturi si capriori.

Etapa a V-a: Instalati membrana/bariera de vapori. Fixarea foliei se va face cu ajutorul unei benzi pentru etansare.

Necesar: membrana de vapori (ex: LDS 5 Silk), banda pentru etansare (ex: LDS Solifit).

Etapa a VI-a: Se fixeaza placile de gips-carton pe profilele metalice utilizand suruburi autofiletante.

Necesar: autofiletanta, suruburi autofiletante, placi de gips-carton

Mai multe detalii gasiti aici.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Ce pavaj alegi pentru aleile din curte?

Adina Meyers

Țigla metalică – aspect tradițional și performanță modernă

Adina Meyers

Cum alegem instalaţiile sanitare?

Adina Meyers