Amenajari Exterioare

Intretinerea gardurilor vii toamna

Chiar daca ne apropriem de sezonul rece si majoritatea plantelor intra in repaos vegetativ, ele trebuie ingrijite in continuare.

In primul rand plantele trebuie curatate de uscaturile rezultate peste an, deoarece acestea sunt resurse pentru diverse bacterii si boli, ce se pot dezvoltata si aparea primavara. In mod deosebit coniferele au aceste probleme.

Este de preferat ca la inceputul toamnei sa faceti tunderile de ordin estetic la gardurile vii. Evitati sa te tundeti dupa data 15 octombrie, deoarece vine frigul si capetele taiate nu mai apuca sa se vindece, ceea ce poate duce la degeraturi.

Un lucru foarte important este sa aplicati tratamente la gardurile vii. In septembrie, octombrie si noiembrie se fac tratamente cu fungicide, care combat aparitia ciupercilor. Acest ciuperci apar datorita umezelii aerului din aceasta perioada.

In lunile decembrie, ianuarie si februarie se stropesc cu solutii uleioase ce combat larvele diverselor insecte ce ataca gardurile vii peste iarna.

La gardurile vii din foioase, frunzele care cad se pot aduna si se poate face un pat protector la nivelul tulpinilor. Astfel plantele vor avea parte de protectie daca apar geruri puternice.

La conifere trebuie curatata uscatura din mijlocul lor si de sub ele si aruncata, deoarece reprezinta sursa de infectie. Pentru protejarea coniferelor puteti folosi scoarta de copac. Aceasta din urma este o foarte buna sursa de ingrasamant natural.

Peisagist Cristina Stinghe

0744.82.66.94

www.amenajarigradinibucuresti.ro

 

Related posts

O gradina in miniatura

Adina Meyers

Septembrie in gradina

Adina Meyers

3 moduri în care poți folosi plasa zincată în gospodărie

Adina Meyers