LifeStyle

Intr-un an Symetrica si-a crescut acoperirea geografica de la 30% la 80%

“Prin cele cinci capacitati de productie pe care le detinem acoperim 80% din teritoriul tarii, livrand produse la preturi competitive in Moldova, Muntenia, Dobrogea si Transilvania. Estimam ca putem livra in intrega tara, mentinand cea mai buna oferta, prin inaugurarea a inca 2 – 3 noi unitati de productie”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Acesta a subliniat ca extinderea Symmetrica prin construirea de noi fabrici ar putea avea loc in conditiile in care piata va continua sa creasca in ritmul de pana acum.

„Daca pana in luna aprilie 2011 livram produse pentru aproximativ 30% din suprafata tarii, Moldova fiind principala regiune catre care ne indreptam, odata cu deschiderea fabricilor din Bolintin Vale (in apropiere de Bucuresti – 2011), Prejmer (Brasov – martie 2012) si Sintereag (Bistrita Nasaud – iulie 2012) ponderea a urcat la circa 80%”, a mai spus Sebastian Bobu.

Transilvania castiga tot mai mult teren

In acest moment, vanzarile companiei sunt realizate in proportie de 65% in zona Moldovei, unde detine primele doua unitati de productie, la Veresti (Suceava) si Podu Iloaiei (Iasi), in timp ce Muntenia si Dobrogea absorb 25% din livrari, pondere determinata de inaugurarea fabricii din Bolintin Vale.

In Transilvania, Symmetrica realizeaza circa 10% din vanzari, insa estimeaza ca acest procent va inregistra cresteri in conditiile inaugurarii fabricilor din Prejmer si Sintereag.

Deschiderile de fabrici din acest an, la Prejmer si la Sintereag, vor determina o crestere a vanzarilor in zona Transilvaniei, urmand ca in urmatorii doi ani acestea sa reprezinte cca. 25% din totalul livrarilor. Zona Capitalei este, de asemenea, foarte importanta pentru noi deoarece aici se afla in desfasurare proiecte importante cu investitii pe masura”, a mai adaugat reprezentantul Symmetrica.

Orasele cu cele mai mari investitii in reabilitarea trotuarelor

Potrivit Symmetrica, in acest moment, 70% din vanzarile de pavele se indreapta catre lucrari de reabilitare a acceselor pietonale si a parcarilor publice. Astfel, reprezentantul companiei a subliniat ca in ultima perioada a observat un interes al autoritatilor locale de a gasi solutii pentru a finanta astfel de lucrari.

„Alegerea unei solutii atat estetice, cat si practice pentru repararea trotuarelor prin utilizarea de pavele a fost facuta mai ales acolo unde autoritatile s-au inspirat din tarile Vestice. Astfel, printre localitatile unde s-au realizat astfel de lucrari in ultima perioada se numara: Iasi, Bacau, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Botosani, Bistrita, Piatra Neamt, Tg. Neamt, Vaslui, Mangalia etc.”, a mai spus Sebastian Bobu.

Acesta a mai adaugat ca 20% din vanzarile inregistrate de Symmetrica sunt directionate catre proiecte private de tip industrial / comercial, in timp ce 10% se indreapta catre proiecte rezidentiale sau consumatori finali.

In ceea ce priveste interesul clientilor finali pentru pavele, reprezentantul companiei a subliniat ca in partea de nord a tarii exista un grad mai ridicat de educare in acest sens.

„In aceasta zona avem cei mai multi clienti privati care folosesc produsele noastre pentru amenajarea curtilor sau a gradinilor“, a incheiat Bobu.

Related posts

Final Distribution intra pe piata producatorilor de jgheaburi si burlane cu brandul NOVATIK

Adina Meyers

Panasonic VIERA TX-P42V10E castiga premiul EISA la categoria “televizoare cu plasma”

Adina Meyers

Prima pereche de panda roșu din România, la Zoo Brașov

Adina Meyers