LifeStyle

Institutul pentru Politici Publice: dezbatere privind legea dării în plată, clauzele abuzive și conversia creditelor în valută

Obiectivul conferinței este acela de a pune în dezbatere, în principal, cu profesioniștii sistemului juridic – magistrați, avocați, notari, executori judecătorești, dar și cu alți participanți relevanți din domeniul politicilor publice, reprezentanți ai asociațiilor de consumatori și ai mediului financiar-bancar, a unor teme care astăzi fac obiectul unor legi si proiecte legislative cu efecte semnificative în practică, dar cu interpretări profund diferite, cum este cazul Legii nr. 77/2016 (Legea dării în plată), a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianți și consumatori, a Proiectului de lege privind conversia creditelor în valută si al OUG privind transpunerea Directivei 17/2014 a UE privind contractele de credit oferite consumatorilor.

Prezentările vor fi susținute de reprezentanți reputați ai mediului academic de profil: Prof. univ. dr. Marian Nicolae și Conf. univ. dr. Radu Rizoiu,Facultatea de Drept, Universitatea București, Prof. univ. dr. Lucian Bercea,Decan, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest, Timișoara și Conf. univ. dr. Ionuț Florin PopaFacultatea de Drept, Universitatea Babes – Bolyai, Cluj Napoca.

Cu prilejul conferinței, reprezentanții Institutului pentru Politici Publice (IPP) vor da publicității și principalele rezultate ale studiului de impact Efectele practice ale aplicării Legii privind darea în plată asupra condițiilor din România la 4 luni de la adoptarea legii.

Evenimentul are la bază o abordare deschisă, interactivă, prin care participanții la conferință vor putea adresa întrebări vorbitorilor, atât în cadrul sesiunilor de dezbatere din agendă, cât și în prealabil, prin anunțarea organizatorilor sau folosind facilitatea de comunicare în timp real pe durata transmisiunii live prin internet realizată pe platforma Universul Juridic.

Participarea la conferință este gratuită, doar cu confirmare în prealabil până la data de 30 septembrie a.c. la tel: 021 212 316, mobil: 0723 78 78 32, e-mail: oana@ipp.ro(persoană de contact: Oana Stanca, IPP). Confirmarea participării se va realiza în limita numărului de locuri disponibile în sala. 

Related posts

Brico Depot sarbatoreste finalizarea procesului de transformare a magazinelor achizitionate in 2013 si anunta deschiderea oficiala a celui mai nou depozit, Brico Depot Baneasa

Adina Meyers

Târgul de Cadouri de Paște reÎnvie Tradiția Produselor Tradiționale Create de Meșteri și Artizani Români

Adina Meyers

(P) AlcoLine 021.9335 – Prima linie de asistență pentru lupta cu dependența de alcool

Adina Meyers