Calatorii LifeStyle

A crescut numărul românilor care toamna şi iarna pleacă în ţările calde

Din ce în ce mai mulţi români aleg vacanţe în ţări îndepărtate, exotice şi călduroase, în lunile reci ale anului – toamna şi iarna.

Radu Vatcu, fondator Extreme Travel, prima agenţie de turism de aventură din România, spune că numărul lor s-a dublat în ultimii 2 ani.

Noile vise de vacanţă ale românilor par să se împartă între fierbinţeala Africii, exotismul Caraibelor cu plaje albe şi capătul lumii – Patagonia. Spun asta pentru că în ultimii doi ani cererea pentru aceste destinaţii s-a dublat, şi în special în perioada de după sezonul estival – adică septembrie-decembrie. Noua vacanţă de vară sau concediu începe să însemne aventură, descoperirea unor civizilizatii îndepărtate şi aroma unui orizont exotic”, spune Radu Vatcu.

Iată cele 3 top destinaţii din ţările calde alese de români pentru următoarea perioadă:

Etiopia, ţara Reginei din Saba

noiembrie

(17 zile – 4400 $)

Ca suprafaţă, Etiopia este de 5 ori mai mare decât România, relieful sau divers incluzând cel mai jos loc de pe pământ (în depresiunea Danaquil), dar şi vârfuri de peste 4000 de m în Munţii Simieni. Vulcani activi, specii endemice, tradiţii şi cultură unice, vestigii istorice, bucătărie savuroasă, oameni frumoşi şi ospitalieri, toate acestea fac din Etiopia o destinaţie turistică de top pentru turismul de aventură.

Cuba, pe urmele lui Hemingway şi Che Guevara

Viata localnicilor, muzică, dans, înot în jurul recifelor de corali, platatii de cafea, plajă, băi în peşteri… cazări la localnici, în case coloniale plasate în inima localităţilor vizitate, centre istorice, case memoriale celebre. Cuba deţine una dintre cele mai mari densităţi de situri monumente UNESCO din lume.

decembrie

14 zile – 3240$

Patagonia, expediţie la Capătul Lumii

trekking în unele dintre cele mai sălbatice şi izolate zone ale planetei, gheţari spectaculoşi, croaziere la "capătul lumii", în Ţara de Foc;

ianuarie 2017

14 zile – 4700$

Extreme Travel este prima agenţie de turism (extrem) de aventură din România, înfiinţată în 2010 de Radu Vatcu (ghid montan). Programele Extreme Travel includ circuite pe toate continentele lumii şi se adresează atât persoanelor cu experienţă în escaladarea vârfurilor muntoase cât şi celor fără aptitudini fizice deosebite, dar cu spirit de aventură şi dorinţa de a descoperi locuri deosebite şi de a învaţă din cultură altor popoare. Echipa Extreme Travel este formată din ghizi de turism profesionişti şi alpinişti, care însoţesc grupul turistic în fiecare expediţie.

Informaţii despre Extreme Travel se găsesc pe website-ul http://www.extreme-travel.ro şi la pagina de Facebook, aici.

Related posts

Fursecuri cu stafide

Adina Meyers

Expozitia de carte veche si obiecte liturgice din secolele XVII-XVIII

Adina Meyers

Fructele oleaginoase – prietenele femeii

Adina Meyers